23948sdkhjf

Danmark trækker sig fra deltagelse i EuroSkills

Det danske landshold i Skills-konkurrencerne melder afbud til europamesterskaberne i Østrig til januar. EuroSkills 2020 finder sted i Graz, Østrig den 6.-10. januar, men det bliver uden dansk deltagelse.

Det skriver SkillsDenmark på organisationens Facebook-profil

15 danske talenter i en lang række fag var udtaget til at repræsentere Danmark ved EuroSkills 2020. Europamesterskaberne er en gang blevet udskudt fra september 2020 til januar 2021 på grund af Corona-pandemien i håbet om en forbedring af situationen. Men desværre er der ikke udsigt til en væsentlig ændring i hverken smitterisiko eller rejserestriktioner, og derfor har SkillsDenmarks bestyrelse nu besluttet at afmelde det danske landsholds deltagelse.

Sikkerhed er første priotritet

- Det er en ærgerlig beslutning, vi har været nødt til at træffe, men der er ikke andet at gøre. Lige nu er risikoen for smitte for stor, og der er ikke udsigt til, at det er væsentligt anderledes til januar. Tiden er ikke til at deltage i store internationale begivenheder, og sikkerheden for vores deltagere, dommere og trænere er første prioritet for os, siger formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen.

Han peger samtidig på, at Udenrigsministeriet aktuelt fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Østrig, ligesom det anbefales, at man går i karantæne ved hjemkomst.

EuroSkills afholdes hvert andet år og samler landshold fra 30 europæiske lande, der dyster om medaljer i en lang række fag for op imod 100.000 tilskuere. Euroskills blev sidst afholdt i Budapest i september 2018. Her var der 12 danske deltagere, som tilsammen opnåede tre sølvmedaljer, en bronzemedalje og to Medaillons of Excellence. EuroSkills kommer til Danmark i 2024, hvor Herning netop er blevt udpeget som værtsby.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093