23948sdkhjf

Svag vækst de næste år

Ny bog forudser, at Danmark i de kommende år vil opleve en stigende mangel på arbejdskraft. Det vil bremse landets vækst, og det kræver tiltag allerede nu.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd udsender i morgen bogen ”Økonomiske Tendenser”. I bogen konkluderer rådet, at Danmark i de næste ti år kun vil opleve en svag fremgang, da en stadig stigende mangel på arbejdskraft vil være med til at bremse landets vækst.

- Udviklingen betyder, at der kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft, og derfor bliver den økonomiske vækst de kommende ti år lavere, end hvad vi har set de sidste ti til 15 år. Det betyder, at vi taber velstand, og går glip af store økonomiske gevinster, siger direktør for Arbejderbevægelses Erhvervsråd (AE), Lars Andersen til Berlingske Business

Problemet er, at der bliver stadig færre på arbejdsmarkedet, hvilket naturligt mindsker produktionen af varer og serviceydelser. Det er derfor nødvendigt at få flere i arbejde for at sikre fortsat vækst, og det kræver nye tiltag i den kommende tid. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd forslår eksempelvis bedre uddannelse af den danske arbejdsstyrke, fremgår det af avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078