23948sdkhjf

Danske topchefer ser lyst på firmaets økonomi

Danske topchefer ser lyst på, hvordan det vil gå deres egen virksomhed i resten af 2005. Tre ud af fire forudser, at omsætningen vil stige, og næsten lige så mange – 71 procent – at overskuddet vokser. 55 procent – mere end halvdelen – tror på, at virksomheden vil øge eksporten.
Det viser en ny repræsentativ spørgeundersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation. 267 topledere med ansvar for omkring 150.000 medarbejdere har svaret.

- Det er et rigtigt godt signal fra lederne i dansk erhvervsliv. Det tegner godt for resten af 2005 og understreger, at den positive udvikling for første halvår vil fortsætte, siger afdelingschef Kim Møller Laursen fra Ledernes Hovedorganisation.

Hver tredje topchef (36 procent) forventer, at der skal ansættes flere funktionærer på virksomheden. Hver femte (henholdsvis 22 og 21 procent) regner med, at virksomheden får brug for flere faglærte og ufaglærte. Endelig planlægger hver tiende (13 procent) at ansætte flere ledere.

- Forventningerne til jobudsigterne viser, at beskæftigelsen går den rigtige vej. Det kan forhåbentlig være med til at dæmpe bekymringen for en jobløs vækst som følge af globaliseringen, siger Kim Møller Laursen.

Undersøgelsen fra Ledernes Hovedorganisation viser, at toplederne har skruet de generelle forventninger yderligere op, når det gælder dansk erhvervsliv som helhed og ikke bare deres egen virksomhed.

Sammenlignet med for et halvt år siden tror de på endnu større økonomisk vækst og beskæftigelsesfremgang. Eksportforventningerne er til gengæld nogenlunde de samme som lige før nytår.

Arbejdsløsheden blandt ledere falder også. I juni 2004 var ledigheden på 3,6 procent. Nu er den nede på 3,1 procent, viser de nyeste tal fra Ledernes Hovedorganisation.

Kilde: Pressemeddelelse fra Ledernes Hovedorganisation, den 15. august 2005. http://www.lederne.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469