23948sdkhjf

Skagerak flytter i kollektiv med Utzon-museum

Den 1. januar flytter designvirksomheden Skagerak i kollektiv. Medkollektivisten hedder Utzon Center og ligger placeret på Aalborg havnefront, og den nye konstellation bliver ikke kun et spørgsmål om fælles adresse.

– Vi kommer til at dele rum, mødelokaler, frokost og alle de ting, der nu giver mening, når man bor sammen, fortæller Skagerak-direktør Jesper Panduro.

Designvirksomheden har siden 2018 haft et partnerskab med arkitekturcentret, og heraf udsprang idéen om et endnu tættere samarbejde.

Utzon Center

Utzon Center i Aalborg blev indviet i 2008 og udstiller kunst og arkitektur.

Det var Jørn Utzon, der skabte Utzon Center sammen med sin søn, Kim Utzon. Det blev Jørn Utzons sidste værk, inden han døde i 2008.

Utzon Center er et internationalt hus, der samarbejder med nogle af verdens største kulturinstitutioner. Fra danske Louisiana til italienske MAXXI og Operahuset i Sydney. 

– For mange institutioner er partnerskaber mest et spørgsmål om sponsorater, men hos Utzon er de virkelig dygtige til at arbejde seriøst med partnerskaber på en måde, hvor man hjælper og inddrager hinanden, fortæller designdirektøren, og forklarer, at idéen om et bofællesskab opstod meget naturligt. 

– På et tidspunkt kommer man jo til at snakke om, hvordan man bor, og da vi gjorde det, kunne vi jo se, at vi nok har haft mere plads, end vi egentlig har brug for i dagligdagen.

Læs også: Skagerak lancerer leje-løsning

Og skønt de to nye bofæller i sagens natur har vidt forskelligt ophav og formål, er der alligevel mere, der samler end skiller, vurderer Jesper Panduro.

– Vi kommer til at bo sammen med nogen, som vi deler et værdifællesskab med; vi har de samme intentioner om at bevæge folk og give noget tilbage, og vi har begge to internationale ambitioner, som vi kan bruge hinanden til sparring omkring, forklarer han. 

Også hos Utzon Center ser man stort potentiale i den kollektive boform.

– Skagerak har et fantastisk blik for at tænke bæredygtig og tillige skabe en forretning. Her kan Utzon Center lære meget. Omvendt er Utzon Center en kulturvirksomhed, der hele tiden søger mod det sublime og det populære. Vi skal være i øjenhøjde med vores publikum og se nye forretningsmuligheder, og her kan Skagerak få inspiration fra os, siger Lasse Andersson, direktør for Utzon Center, til Nordjyske.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094