23948sdkhjf

400 royale stole satte PP Møbler under pres

Det tager tid at fremstille 400 specialdesignede taffelstole til dronningen. Sådan lyder konklusionen på regnskabsåret 2019 for Allerød-baserede PP Møbler.

Hvor omsætningen ifølge årsrapportens ledelsesberetning steg med 2 pct., faldt bruttofortjenesten en smule, mens der blev høvlet godt to millioner af bundlinjen, der efter skat landede på 128.080 kr. Ifølge snedkermester og adm. direktør Kasper Holst Pedersen, skal forklaringen på resultattilbagegangen findes i den omfattende royale ordre.

– Året var meget præget af den her store og helt specielle ordre til Kongehuset. Vi gik i gang i december 2018 og selvom vi var kommet et stykke ad vejen inden, krævede det stadig, at vi skulle udvikle en hel del maskinopsætninger ind i 2019, fortæller han og understreger, at der er tale om en specialdesignet stol, hvor alt skulle fremstilles fra bunden og hovedsageligt ved hjælp af håndkraft.

Vi kan ikke sende opgaver videre

De 400 taffelstole blev leveret i december 2019, og dermed fik ordren indvirkning på hele regnskabsåret.

– Det har selvfølgelig en betydning, fordi vi nu engang kun har den kapacitet, vi har; vi kan ikke sende opgaver videre til underleverandører, så i sagens natur har vi jo en begrænset kapacitet, forklarer Kasper Holst Pedersen.

Og selvom snedkermesteren medgiver, at man i et vist omfang kunne have forudset, at der ville opstå kapacitetsproblemer, er det dog ikke helt så enkelt. 

– Når man sætter sådan en produktion i gang, er det svært at overskue præcist, hvor meget det kommer til at betyde, og vi vil jo meget nødigt sige nej til kunder, fortæller han.

En 30 år gammel drøm

For PP Møbler betød det, at der i perioder måtte meldes om relativt lange leveringstider særligt på de produkter, der snedkeres i stor volumen.

– Det er selvfølgelig aldrig rigtig populært, men jeg har ikke indtryk af, at vi har mistet kunder på det, vurderer Kasper Holst Pedersen, der understreger, at arbejdet med de 400 stole har været et fantastisk spændende projekt.

– Det blev også forløsningen på en mere end 30 år gammel drøm for min bedstefar og PP’s grundlægger Ejnar Pedersen, der helt tilbage i 80’erne begyndte at arbejde for at få dronningens taffelstole udskiftet med en ordentlig stol baseret på de stolte danske snedkertraditioner.  

PP Møbler
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 23,1 23,7
Resultat før finansielle poster 1,2 3,6
Resultat før skat 0,194 2,9
Årets resultat 0,128 2,2
Balancesum 34,3 34,7
Egenkapital 8,8 9,3
Gns. antal ansatte 49 47
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125