23948sdkhjf

Organisationer afviser massivt job-tab til udlandet

Uenighed om tallet af danske arbejdspladser, der er på vej til udlandet. Dansk Metal og Dansk Industri mener, at bekymringen for udflytninger er overdrevet.
Stadig flere virksomheder vurderer, at danske arbejdspladser er på vej til udlandet. Rambøll Management er én af de virksomheder, og deres vurdering er, at 370.000 danske job vil forsvinde til udlandet over de næste fem år, fremgår det af Industriens Dagblad i dag.

Dansk Metal og Dansk Industri vurderer dog, at tallet er noget lavere. Organisationerne læner sig op ad tal fra regeringens nu nedlagte Tænketank for Fremtidens Vækst samt de økonomiske Vismænd, der angiver tallet til at være 25.000.

- Vi mener, det er de mest seriøse beregninger, vi har set, mens de andre bud fra forskellige personer og virksomheder mere har virket som fornemmelser. Arbejdspladserne forsvinder især fra industriområdet, men vi ser det ikke som det skrækscenarie, mange forsøger at gøre det til, lyder det fra Dansk Metals økonom, Mikael Bay Hansen til Dagbladet.

Også Dansk Industri afviser de dystre fremtidsudsigter og mener, at tallet på 370.000 er langt højere end det reelle. Samtidig gør organisationen opmærksom på, at de 5000 arbejdspladser, der hvert år forsvinder til udlandet, skal ses i sammenhæng med de 250.000 job, der årligt bliver skabt og nedlagt.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.499