23948sdkhjf

På Trapholt er det blevet Arnes tur

Efter i en årrække at have udstillet klassisk design fra Finn Juhl, Børge Mogensen og senest Kaj Bojesen, er det nu blevet Arnes tur på Trapholt i Kolding. Det skriver JydskeVestkysten.

I går åbnede museet udstillingen Arne Jacobsen Designer Danmark, der er den mest omfattende præsentation af den danske designer nogensinde, og her kan besøgende gense klassikerne og opleve nye sider af Arne Jacobsen.

Således kan Myren, Syveren, Ægget og Svanen opleves side om side med prototyper, mønstre, lamper og andet, Arne Jacobsen gennem årene havde fingrene i. Gennem interviews, Jacobsens personlige filmoptagelser, akvareller og naturstudier præsenterer udstillingen desuden, hvorledes kunst, kunstneriske processer og naturen havde en central plads i Jacobsens kreative arbejde.

– Arne Jacobsen var enormt produktiv i 1950'erne, og det er også her, han skabte sin mest berømte ting. Men vi har virkelig været nede i arkiverne for at finde eksempler på, at han var mere end de hits, de fleste kender. Der er meget, som kom før 1950'erne, og der er også meget, som kommer efter, for det er karakteristisk for Arne Jacobsen, at han hele tiden var på udkig efter nye måder at gøre tingene på. Han var vågen og nysgerrig, siger kunsthistoriker Annika Skaarup Larsen, som er på kurator på udstillingen, til JydskeVestkysten.

Udstillingen løber til den 24. maj, 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078