23948sdkhjf

Danmark mangler eksperter

Det er ikke kun produktionen, som flere og flere virksomheder vælger at flytte til udlandet. Også udviklingsarbejdet bliver flyttet uden for landets grænser.
Der er en stadig stigende mangel på eksperter i Danmark. Det mærker flere og flere virksomheder, når de efterspørger medarbejdere til deres udviklingsafdelinger. Der er simpelthen ikke nok at få. Den tendens betyder, at stadig flere danske virksomheder ser sig nødsaget til at flytte deres udviklingsarbejde til udlandet.

-Der er tale om et væsentligt problem for ikke blot virksomhederne, men for landet. Én ting er, at vi ikke i Danmark kan uddanne alle vores specialister selv, en anden ting er, at vores regler forhindrer, at vi kan tiltrække specialister udefra, siger forskningschef i Dansk Industri (DI), Charlotte Rønhof, til Erhvervsbladet.

En af løsningerne er at gøre det lettere for udenlandsk ekspertise at komme til landet. DI foreslår indførelsen af et green-card på linje med Canada. Det kan gøre det mere enkelt for udlændinge med en snævert defineret uddannelse at få arbejdstilladelse i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078