23948sdkhjf

Dansk møbelproduktion på vej ud ?

Det har længe været svært at klare sig på markedet for produktion af fyrretræsmøbler. Nu forudser møbelbranchen, at produktionen om få år vil være et overstået kapitel. Til gengæld tror branchen på mere handel og en øget konkurrence her.
De danske fyrretræsmøbelfabrikker har de seneste år ikke oplevet meget medgang. Det har været svært at klare sig på markedet, og flere virksomheder har været nødt til at dreje nøglen om eller udtænke nye strategier og forretningsområder for at undgå konkurs.

Erhvervsbladet har talt med en af branchens sværvægtere, administrerende direktør for Actona Company, Orla Dahl Jepsen, om branchens overlevelse og udviklingsmuligheder.

Orla Dahl Jepsen er overbevist om, at der om fem til ti år ikke vil være produktion af fyrretræsmøbler i Danmark. Han går endda skridtet videre og samler hele møbelindustrien, som han forudser ender med at ligne tekstilindustrien.

- Udviklingen har jo stået på gennem flere år, og det gælder sådan set ikke bare blandt fyrretræsmøbelproducenterne. Også mange producenter af møbler i massivtræ har drejet nøglen. Selvfølgelig vil der også blive solgt mange fyrretræsmøbler i fremtiden. Det er bare blevet meget svært at producere i Danmark til konkurrencedygtige priser, fastslår Orla Dahl Jepsen til avisen.

En del af udviklingen i branchen er blandt andet også, at flere virksomheder vælger at satse på handel og import af færdige møbler fra eksempelvis Asien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078