23948sdkhjf

Ny retning hos østjysk møbelmager skal booste erhvervssalg og eksport

Casper Jacobsen stiftede møbelvirksomheden Woodstyle for otte år siden, og i dag har han både 350 kvadratmeter showroom i Hedensted samt en webshop, der handler med såvel hans egne designs som en række produkter fra andre brands. Sidstnævnte er dog på vej ud, da Woodstyle i langt højere grad nu vil satse på egne, upcyclede produkter.

I dag hentes størsteparten af omsætningen på de private kunder i webshoppen, men med en ny investor på holdet, håber Casper Jacoben, at der kan skrues op for andelen af erhvervskunder. Mads H. Dalsgaard, business angel og stifter af logistikselskabet Ship-Log, som har købt 20 pct. af virksomheden, kommer nemlig til bordet med et stort netværk, Casper Jacobsen håber at kunne trække på i den forbindelse.

– Med erhvervskunderne er man typisk ude i større salg, hvilket selvfølgelig er interessant, men det handler også om at jeg gerne vil have vendt trenden langt mere i retning af genbrug og upcycling, også ude hos virksomhederne, fortæller Casper Jacobsen.

Det er fortællingen, der trækker

Woodstyles nye retning går i al sin enkelthed ud på at lade træerne blive stående i verdens skove, og i stedet producere møbler og i særdeleshed plankeborde af gamle egeplanker fra huse, slotte og herregårde rundt om i Europa eller azobe-planker af gammelt skibstømmer.

Det betyder også, at ikke to borde er ens, men ifølge Casper Jacobsen er det ikke nødvendigvis en hæmsko – heller ikke når det kommer til de større erhvervssalg.

Læs også: Møbelmager henter investor på ny, grøn retning

– Nogle kunder er selvfølgelig ude efter en ensartethed, og vi har da også bordene i høvlede udgaver, hvor overfladen bliver mere ens, men det er faktisk særligt de rustikke overflader, folk kommer kørende efter, forklarer han og peger på, at det i høj grad også er fortællingen, der efterspørges, når kunderne vælger et bord af upcyclede materialer.

Også i Tyskland og i Sverige har kunderne allerede fået øje på de nye, upcyclede plankeborde, og det har givet blod på tanden til at fortsætte i den retning.

– Eksport har ikke fyldt særligt meget førhen, men jeg tror, at det her kan åbne flere markeder for os, lyder vurderingen.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094