23948sdkhjf

Fremsynede løsninger fra Biesse Group

Ligna-messen var i år et stort tilløbsstykke, og mange danske producenter fra træindustrien havde taget turen til Hannover for at lade sig inspirere. De besøgende kunne konstatere, at der var en klar tendens i retning af automatisering med fokus på produktivitet og fleksibilitet.
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri, juni 2005

Ligna-messen var i år et stort tilløbsstykke, og mange danske producenter fra træindustrien havde taget turen til Hannover for at lade sig inspirere. De besøgende kunne konstatere, at der var en klar tendens i retning af automatisering med fokus på produktivitet og fleksibilitet.

Som en af de førende leverandører til træindustrien præsenterede JUNGET A/S’ leverandør, Biesse Group en lang række nye spændende produkter, som alle er tilpasset markedets behov.

Det modulopbyggede Rover C bearbejdningscenter
En af disse nyheder var den nye Rover C-serie, som er et helt nyt produktprogram inden for CNC-bearbejdningscentre. Serien er lavet for at imødekomme de nye processer og produktionsmetoder, som kræver fleksibilitet og udvidelsesmuligheder. På messen introducerede Biesse den nye model Rover C. Maskinen er udviklet som en standardmaskine, som kan modulopbygges og udvides, så den passer til enhver situation og behov. Således kan man til enhver tid udbygge maskinen med flere funktioner og tilbehør, uden at man behøver at ændre hele maskinen, hvis nye produktionsbehov opstår. Alle maskiner i Rover C serien har en meget stor Z-højde, hvilket betyder, at maskinerne er i stand til at bearbejde emner op til 250 mm i tykkelsen.

Rover C twin
Rover C Twin er Biesses nyeste tiltag inden for kantlimebearbejdning. Med Biesse kantlimecentret fra Rover C serien er det muligt at bearbejde profilerede emner komplet med fræsning, boring og kantlimning i én maskine. EPS-systemet (Electronic Position System) gør maskinen i stand til at bearbejde og kantpålime flere emner ud af én råplade.

5-akset Rover C
Rover C CNC-bearbejdningscentret er den første maskine i Rover-serien, som er udstyret med 5 akser og med C-akse rotation i 360° uden begrænsninger, hvilket betyder, at C-aksen ikke laver ophold under sin rotation. Maskinens arbejdsbord kan udstyres med Uniclamp moduler, som hurtigt fastholder alle emnestørrelser og -former. Uniclamp modulerne kan flyttes både manuelt og automatisk. Arbejdsbordet er delt op i områder, der gør det muligt at bearbejde flere – selv meget forskellige – emner på samme tid. Alle emner produceres ved hjælp af kun ét program for at spare tid ved emneoplæg og værktøjsskift, hvorved produktiviteten øges.

Skipper 100 - CNC-styret boremaskine uden omstillingstid
Hos de danske inventar- og køkkenproducenter, som besøgte Ligna-messen, vakte især den CNC-styrede boremaskine Skipper 100 stor opmærksomhed. Maskinen kan bearbejde 2 emner ad gangen og kan bore på 5 sider, såvel vertikalt som horisontalt. Desuden kan Skipper 100 udstyres med 2 notsave og 2 elektrospindler for mindre CNC-fræsning. Et nyt patenteret system tillader, at Skipper ikke har nogen omstillingstid, når der skiftes mellem bearbejdning af forskellige emnestørrelser og -typer.

Skipper 100 er specielt velegnet til mindre, individuelle opgaver, fordi den giver mulighed for meget alsidig bearbejdning, samtidig med at der ikke er nogen omstillingstid. Maskinen kan fødes manuelt men er også forberedt til brug i en bearbejdningscelle med eksempelvis en robot eller som et led i en større maskingade. Hos leverandøren JUNGET A/S forventer man, at mange danske producenter i den kommende tid vil investere i en Skipper 100.

UniWin til automatisk ende- og længdebearbejdning af vinduesdele
På Ligna-messen tiltrak multibearbejdningscentret Biesse UniWin stor opmærksom blandt vinduesproducenterne med sin originale teknologi – herunder et dynamisk arbejdsbord, som betyder, at maskinen straks omstilles automatisk efter emnets form og størrelse. Emnerne fastholdes på arbejdsbordet, som bevæger sig i X- og Y-retning og arbejdsspindlerne i Z-retning. Ved hjælp af den numeriske styring er det muligt at udføre alle de nødvendige bearbejdninger og i den mest optimale rækkefølge. Uniwin er derfor i stand til at kunne producere et komplet vindue, bestående af 8 dele, med indvendig og udvendig profilering samt tapning på 13 min.

WinLab multicenter til vindues- og dørbearbejdning
En anden nyhed inden for multicentre var WinLab – en alt-i-én maskine. Den indeholder alle funktionerne fra en dobbelttapper, en fræsemaskine og et CNC-bearbejdningscenter. Maskinen kan producere alle typer døre og vinduer i alle former. Med et WinLab multicenter er kundespecifikke løsninger ikke noget problem. Tværtimod giver WinLab mulighed for, at virksomheden kan tilpasse sit produkt og give det mere værdi gennem særlige kundespecifikke løsninger. Hele produktionsprocessen er nemlig tilgængelig med det samme. Alt kan produceres uden spildtid med unødig kontrol – selv ved meget komplekse omstillinger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078