23948sdkhjf

Her er årets bedste boligidé

To arkitektstuderende løb med førstepræmien på 75.000 kroner i 2011-udgaven af Bolius Idépris. Konceptet kombinerer hjemmets entré med et bryggers.
I mange danske hjem bruges bryggerset også som indgang til huset. Men det kan være et problem, når du får gæster, og det roder i bryggerset.

Men det behøver det ikke at være. For ved hjælp af en skydevæg kan du på få sekunder skjule det beskidte vasketøj og de mudrede fodboldstøvler.

Det er kort fortalt idéen, som de to arkitektstuderende Mathilde Gludsted og Jonas Hjortshøj Sørensen fra Aarhus står bag. Og den idé er så god, at den er blevet valgt til årets bedste boligidé i 2011 i Danmarks største boligkonkurrence, Bolius Idépris. Med prisen følger en præmie på 75.000 kr.

Fra to rum til et
Skydelågerne, der ligner en skabsvæg, hænges op i skinner i loftet og fastgøres til små beslag i gulvet. Bag ved skydelågerne kan der fx være hylder og plads til ordne vasketøj. Ringer det på døren, er det hurtigt at skubbe skydelågerne for, så det kombinerede bryggers og entré ser pænt ud.

- Idéen var at optimere de kvadratmeter, der er i boligen, så man ikke behøver to rum – et bryggers og en entré. Det kan fx være i nye boliger, men også når man bygger om. Så kan man bruge det ene rum til andet end indgang, og optimere udnyttelsen af kvadratmeterne bedre.

- Det gode ved løsningen er, at man ikke behøver at foretage blivende ændringer i rummet, og dermed ikke ødelægger noget af det etablerede, fx gulvet som er vigtigt at friholde. Der er ikke behov for at skære hul i fliser og lignende, forklarer Jonas Hjortshøj Sørensen.

Farvel til Bolius Idépris
Med kåringen af årets bedste boligidé 2011 stopper Danmarks største boligkonkurrence, Bolius Idépris.

Alle har kunnet deltage i konkurrencen, der blev afholdt for første gang i 2006, og danskerne har sendt flere end 5.000 boligidéer ind. 200 idéer er samlet blevet præmieret med millioner af kroner.

Formålet med Bolius Idépris, der er støttet af Realdania, er at højne livskvaliteten blandt boligejerne, og motivere til, at alle forbedrer deres boliger.

Fakta om det fleksible bryggers
• Skydeelementet består af fire 60 cm brede standardlåger. Højden afhænger af, hvilken loftshøjde der findes i rummet.

• Pladen hænges op i loftet ved hjælp af skinner, så det mobile element kan køre helt ind til skabsvæggen og køre ud i rummet igen. Hvor langt ud afhænger igen af selve rummets størrelse, men der skal være plads bag ved pladen til at skabe sig et arbejdsrum til vasketøj og lignende. I gulvet fastgøres skydelågerne til små beslag.

• På tegningerne er skydeelementet skudt 120 cm ud i rummet, men det kan tilpasses efter behov.

• Da skydeelementet ikke er lavet i virkeligheden endnu, ved de to arkitektstuderende ikke, hvad løsningen vil koste at gennemføre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078