23948sdkhjf

Haderslev vil plante træer for Genforeningen

Fredag den 20. november håber man i Haderslev, at der kan fejres træplantninger mange steder i kommunen. Udvalget for Plan og Miljø og Landdistriktsudvalget har nemlig besluttet at bruge forskønnelsesmidler på at plante genforeningstræer i hele kommunen.

– Sidste år blev vores initiativ med at sætte påskeliljeløg taget godt imod i landdistrikter over hele kommunen. Derfor har vi igen i år slået pjalterne sammen med Landdistriktsudvalget for at få plantet træer så mange steder i kommunen som overhovedet muligt, så vi kan være med til at øge kendskabet til og interessen for historien blandt de yngre generationer siger Benny Bonde, formand for Udvalget for Plan og Miljø.

Formanden for Landdistriktsudvalget, Bent Kloster, håber træplantningen kan være noget, man kan samles om i lokalsamfundene.

– Vi er i Genforeningsåret, og derfor syntes vi, det var nærliggende at bruge midlerne i år til at plante et træ, som mange også gjorde i forbindelse med Genforeningen i 1920. Udover at et nyt, flot træ vil gøre det enkelte område kønnere, er det også samtidig er det noget, man skal få til at spire og gro sammen i landdistrikterne, siger Bent Kloster.

En treårig forpligtelse

De træer, der kan søges om, er eg, lind, bøg, blodbøg og magnolia. Når foreningerne søger om et træ, forpligter de sig samtidig til at invitere lokalsamfundet til at være med til at plante det fredag den 20. november klokken 16 og vande det de første tre år.

Sammen med træet leverer Haderslev Kommune et skilt, der skal stå ved træet, som fortæller, at træet er plantet i anledning af 100-året for Genforeningen. Kommunens fagfolk vil rådgive omkring sorter, og vil godkende valget af placering og træsort for at sikre de bedste betingelser for træet.

Udover Udvalget for Plan og Miljøs forskønnelsespulje på 50.000 kr. vil Haderslev Kommune søge fonde om midler til træerne. Derudover kan restmidler på Landdistriktsudvalgets budget til borgerbudgettering fra 2018 og 2019 bruges til formålet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109