23948sdkhjf

Her er vinderne: De vandt Byggeriets Klimapriser

Danske Byggecentre uddelte mandag Byggeriets Klimapriser til fire glade vindere.

Klimaprisen/strategi gik til Kingspan Insulation ApS for ”Net-Zero Energy”.

Miljøprisen/Produkt gik til Xella Danmark A/S for ”Xella Big Bags og Silent+".

Arbejdsmiljøprisen/Produkt gik til SWED-MARK A/S for ”Net-Op”.

Energiprisen/Produkt gik til Lindab A/S for ”SolarRoof”.

Adm direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen, forklarer, at formålet med Byggeriets Klimapriser er at øge kendskabet og fremme udviklingen af grønne og innovative byggevarer.
- Tidligere vindere har oplevet stor interesse og efterspørgsel på deres materialer og grønne bygningsløsninger og har således været med til at præge deres respektive forretningsområder og dansk byggeri i en grønnere retning, siger Palle Thomsen.

Interessen for at komme i betragtning som én af de nominerede har været høj, og de mange kvalificerede ansøgninger tegner ifølge Palle Thomsen godt for byggeriets fremtidige løsninger og produkter.
- Den store opbakning til priserne tager vi som et udtryk for, at flere har fået øjnene op for grønt og bæredygtigt byggeri som et vigtigt forretningsområde i fremtiden. Rekordmange firmaer har i år ansøgt om at blive nomineret i de fire kategorier. Og de gode idéer og løsninger er mange. Vi er endt med et stærkt felt med innovationer og løsninger på et meget højt niveau. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til de nominerede de kommende år, siger Palle Thomsen.

En del af en større indsats

Klimapriserne er et eksempel på en del af en større indsats, hvor vi i Danske Byggecentre forsøger at bevæge byggebranchen mod den grønne omstilling og en reduceret klimabelastning. Et andet eksempel på brancheforeningens indsats er Bygdok.dk.

- Bygdok.dk er lanceret for at levere den dokumentation af byggematerialer, som branchen efterspørger. Det er bredt anerkendt blandt fagfolk, byggeriets parter og politikere, at bl.a. energiindholdet i byggematerialer vil spille en større rolle, når vi i fremtiden planlægger og bygger bæredygtigt, forklarer Palle Thomsen.

- Dokumentation på byggematerialers indhold og klimabelastning vil være af afgørende betydning, da man ikke kan reducere byggeriets CO2 med 70%, hvis man ikke kender til byggematerialernes indhold og klimabelastning. Derfor udviklede vi BygDok.dk. Bygdok.dk er udviklet for at samle al denne dokumentation ét sted, så byggeriets parter nemt, hurtigt og billigt kan finde det, siger Palle Thomsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125