23948sdkhjf

Udenlandske byggevarer er ikke blevet billigere

Byggematerialerne kan stadig ikke bevæge sig frit over grænserne, selvom EU for 17 år siden vedtog fælles standarder for byggevarer. Det hindrer importen af billige udenlandske byggevarer til Danmark.
Det er 17 år siden, at EU vedtog et byggedirektiv, der skulle øge konkurrencen ved at gøre det lettere at forhandle byggevarer på tværs af landegrænser. Direktivet fra EU indeholder 600 standarder, men i dag er stadig kun halvdelen i funktion.

- Indtil 2003 var der næsten ikke sket noget. Men så kom der pludselig en masse standarder. Danmarks holdning er, at det skal gå stærkt. Der skal speed på processen, og vi kæmper alt, hvad vi kan sammen med en række andre venligt stemte lande og presser på. Men det er svært,« siger vicedirektør Jesper Rasmussen fra Erhvervs- og Byggestyrelsen til Berlingske Business.

Gennemførelsen af de fælles standarder er vigtig, da mindre samhandel betyder mindre konkurrence. Danmark er et lille marked og afhængig af både import og eksport. Med særlige standarder er Danmark mindre interessant for udenlandske forhandlere, da det besværliggør salget, ligesom Danmarks eksport også vil blive ramt, så længe danske forhandlere skal tilpasse sig vidt forskellige standarder rundt om i Europa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062