23948sdkhjf

Trælastkæder klar til offensiv

DT Group, der står bag Stark og Silvan, melder sig på banen som aktør i en kommende konsolidering. Også Bygma vil være med.
Med et fald i omsætningen på 40 % siden 2008 er kampen om kunderne skærpet voldsomt på det danske marked for byggematerialer.

Det åbner muligheder for opkøb, og det er engelske Wolseley, der ejer danske DT Group – og herigennem kæderne Stark og Silvan – klar til at udnytte.

Ole Mikael Jensen, der er CEO Central Europe hos Wolseley, siger i torsdagens udgave af Berlingske Tidende, at opkøb i Danmark og Norden indgår som en del af strategien for de kommende år:

- Vores divisioner Stark og Silvan i Danmark er veltrimmede og tilbage på i vækstniveauet fra de tidligere år trods stagnationen på markedet, og derfor er vi også parat til at deltage i den konsolidering, som skal finde sted i Danmark og i Norden – også uden for byggematerialer, hvor vi traditionelt har virket, siger Ole Mikael Jensen til avisen.

De privatejede har vist stor evne til omstilling
Meldingerne fra en af de andre store aktører – Bygma – er tilsvarende. Kæden overtog for nyligt fem trælaster på Fyn, og adm. direktør Peter Christiansen siger til Berlingske, at man er klar til at slå til, hvis yderligere muligheder opstår – dels i Danmark, men især på markederne i Sverige og Norge.

Mange af landets selvstændige tømmerhandlere er organiseret i Ditas og markedsfører sig under XL-Byg. Adm. direktør Jens Erik Sørensen fra Ditas vurderer dog ikke, at medlemmerne er specielt udsatte på grund af krisen. Til Berlingske siger han:

- Ligesom andre kæder har vi stærke og mindre stærke butikker. Meget afhænger af placeringerne rundt omkring i landet. Nogle områder er hårdere ramt af krisen end andre. Men netop de privatejede tømmerhandlere har traditionelt vist stor evne til hurtig omstilling – også i krisetider.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109