23948sdkhjf

Ny skovbadeskov på vej ved Århus

I sidste uge underskrev Århus’ rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek en kontrakt med Toyota Danmark og Growing Trees Network Global om at rejse en ny folkeskov i Tilst. Skoven bliver placeret nord for Tilst ved Århus, hvor den skal bidrage med menneskelig og naturmæssig værdi og skabe sammenhæng mellem Tilst, Geding Sø, den nye skov ved Geding og videre til Kasted Mose.

– Skovrejsninger som denne binder vores naturområder sammen og skaber endnu mere værdi og flere storslåede naturområder i Aarhus. Jeg er meget taknemmelig over, at firmaer som f.eks. Toyota Danmark bakker op om vores ambitioner og rejser en skov i netop vores kommune, siger Bünyamin Simsek.

Den nye skov får navnet Søbakke Skovbadeskov, som både refererer til placeringen tæt ved højen Søbakke og skovens tema, skovbadning. Konceptet, shinrin-yoku som skovkonceptet også kaldes stammer lige som Toyota fra Japan, og handler ikke om at få dyppet tæerne, men lægger op til at bruge skoven til terapi og mindfulness.

Fra Toyota til Tilst

Toyota lancerede tilbage i 2015 en miljøstrategi kaldet Toyota Miljøudfordring 2050 med målsætninger inden for seks forskellige områder som for eksempel nul CO2-udslip fra nye biler og etablering af et fremtidssamfund i harmoni med naturen. Sidstnævnte danner grundlag for Toyotas engagement i rejsningen af den nye folkeskov i Tilst.

– Toyota driver små og store projekter rundt om i verden for at skabe et bedre samfund. Vi var på udkig efter et egnet område til rejsning af ny skov i Danmark og faldt øjeblikkeligt for det charmerende, bakkede naturområde ved Tilst. Det har en helt unik beliggenhed tæt på bymidten af Danmarks næststørste by, hvilket gør, at endnu flere potentielt kan få glæde af skoven, siger adm. direktør hos Toyota Danmark, Alar Metsson.

Et helt nyt skovkoncept

Søbakke Skovbadeskov bliver den første af sin slags i Danmark. Growing Trees Network Global, som står for koordineringen af Toyota Danmarks bidrag, glæder sig til at introducere danskerne for det helt nye skovkoncept, der vil byde på anderledes og spændende oplevelser.

– Vi er enormt taknemmelige for at Toyota og Aarhus Kommune visionært og sjovt greb ideen om at være med til at skabe et kæmpe skovvelvære-fremmende rum, hvor træerne, naturen og vand kan styrke skovgæsternes mentale og fysiske velvære, siger formand for Growing Trees Network Global, Lars Heiselberg Vang Larsen og tilføjer:

– Det geniale er, at vi mennesker kan skovbade og drage glæde af mere ilt, hvor træerne er og deres naturlige olier, samt alle de andre positive effekter naturen har på os - alle steder, hvor der er træer.

Growing Trees Network Globals erfaring er, at Shinrin-Yoku udover at være stort i Japan også vinder mere og mere indpas i mange andre lande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109