23948sdkhjf

Silvan seksdobler underskud: Vi er blevet stabile nu

Et nyt årsregnskab fra byggemarkedskæden Silvan viser, at det har været en dyr oprydningsproces, kæden har været igennem siden Aurelius’ overtagelse i 2017.

Det skriver Børsen, der har fået indsigt i tallene inden offentliggørelse.

Silvan kom ifølge avisen ud af 2019 med et tab på 87 mio. kr., hvilket er mere end en seksdobling af det foregående års underskud på 13 mio. Også omsætningen har taget et dyk med 117 mio. kr. svarende til 7 pct. og lander på knap 1,5 mia. kr., og i samme periode er pengekassen blevet drænet. Således lød Silvans egenkapital ved årets udgang på minus 7,8 mio. kr., et fald fra 79 mio. året forinden.

På trods af udviklingen er der dog positive toner fra den tyske Silvan-direktør, Jan Becker, der tog over i maj sidste år.

– Vi er færdige med den største del af vores turnaround, og vi er kommet igennem den sværeste periode, som jeg tror sluttede sidste sommer. Vi er blevet stabile nu, siger Jan Becker til avisen.

Ifølge ham er Silvan på vej mod sit første overskudsår siden ejerskiftet, og det er hans vurdering, at årets resultat vil lyde på et plus på 5-10 mio. kr. Alene første halvår af 2020 bød på en forbedring af resultatet fra minus 24 mio. kr. til et plus på 36 mio.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109