23948sdkhjf

Virksomheder skal være mere innovative

Innovation er afgørende for virksomheders konkurrenceevne. Alligevel arbejder stadigt færre virksomheder aktivt med egen udvikling.
I dag offentliggør Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS), der blandt andet hjælper virksomheder med at udvikle og optimere produkter og processer, 2004-performanceregnskabet. Det viser, at der i 2004 var fire procent færre aktivt innovative danske virksomheder end året før. Det er syvende år i træk med tilbagegang.

- Vi må desværre konstatere, at stadigt færre virksomheder aktivt arbejder på at forny og styrke sig. Det er skidt for den enkelte virksomheds konkurrenceevne og en meget kedelig udvikling for hele samfundet, siger GTS-direktør Henrik Morgen til Erhvervsbladet.

GTS opfordrer derfor til, at der bliver lavet ordninger, der kan hjælpe virksomheder med innovation. Erfaringen viser nemlig, at det langt fra er lysten, der mangler. Derimod er det oftest manglende ressourcer, der får virksomhederne til at koncentrere sig om den daglige drift frem for at sætte fokus på egen udvikling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078