23948sdkhjf

Atbo: Gubi Olsen styrker vores fundament

Hos Atbo glæder man sig over den aftale, der betyder, at virksomheden fra årsskiftet overtager rettighederne til Gubi-stifter Bjarke ”Gubi” Olsens designs.

– Siden jeg overtog Atbo sammen med Sebastian, har vi været igennem en transformationsproces og skabt et solidt fundament for fremtiden. Vi forsøger at tage det bedste fra fortiden med ind i en helt ny fremtid. Vi vil være en etableret spiller med nye produkter, der kan tage kampen op mod andre designklassikere, fortæller adm. direktør Peter Mondrup. Han fortsætter:

– Vi er naturligvis meget begejstrede over, at vi får rettighederne til alle Gubi Olsens designs og dermed i første omgang får mulighed for at genoplive en række ikoniske og tidløse designs og produkter. Det flugter med vores strategi om ikke blot at fortsætte med at lave reoler, men at udvide med nye produkter i flere varianter og materialer, hvor de har den samme DNA, som kendetegner Atbo. At vi nu får rettighederne til alle Gubi Olsens designs, sætter samtidig en tyk streg under vores ambitioner om at blive en etableret spiller med nye produktkategorier, der kan tage kampen op mod andre designklassikere.

Premiere i Stockholm

Den nye kollektion fra Atbo kommer til at omfatte en række sofaer og daybeds, hvor nogen allerede er på markedet i dag, og andre reintroduceres. Ud over sofamodellerne vil Atbo kigge på en række andre produkter, som Gubi Olsen kreerede i hans mangeårige virke som en af Danmarks førende designere.

De første produkter vil blive lanceret på Stockholm Furniture & Light Fair, der er Skandinaviens største designmesse, og de første produkter vil være tilgængelige i butikkerne fra sommeren 2021. Atbo deltager ligeledes på den internationale møbelmesse i Milano i april 2021 for at præsentere nyhederne til hele verden. 

Gubi Olsen med på sidelinjen

Med Atbos overtagelse af Gubi Olsens designs ser Gubi Olsen med stor glæde frem mod, at Atbo i 2021 kan lancere den nye kollektion.

– Jeg ser meget frem til at være med på sidelinjen, når vi skal genoplive nogle af de gamle designs, som jeg kreerede for mange år tilbage, og som stadig har stor relevans i dag. Aftalen med Atbo giver mulighed for, at design- og produktudviklingen kan vende tilbage til den gamle ånd og identitet og de oprindelige værdier, som jeg grundlagde min designvirksomhed på i sin tid.  Med en lille designvirksomhed med et langsigtet perspektiv, hvor der ikke er langt fra tanke til handling, og det gode design og håndværk altid kommer i første række, er mulighederne uendelige, siger Gubi Olsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109