23948sdkhjf

Gubi-stifter dropper Gubi: Atbo overtager rettighederne

Gubi-grundlægger Bjarke ”Gubi” Olsen har valgt at stoppe samarbejdet med Gubi, der fra årsskiftet ikke længere skal producere og sælge stifterens designs. I stedet flyttes rettighederne til det genrejste Atbo, der har en anden Gubi-søn samt tidligere Gubi-direktør Peter Mondrup ved roret.

Det fortæller Berlingske.

Det er mere end 50 år siden, Bjarke ”Gubi” Olsen begyndte at designe de møbler og lamper, der lagde grundstenene til Gubi, som sønnen Jacob Gudmund Olsen senere overtog. Virksomheden har udviklet sig til et milliardforetagende, og for to år siden solgte Jacob Gudmund Olsen 60 pct. af aktierne til kapitalfonden Axcel, men nu er det altså slut med at producere og sælge de designs, virksomheden udsprang af.

Rettighederne til de fem designs, der stadig er i produktion, overgår i stedet til Atbo, som den anden Gubi-søn, Sebastian Gubi, samt tidligere Gubi-direktør Peter Mondrup i 2019 overtog efter en konkurs og i dag har genrejst.

– Jeg har savnet at træde et skridt tættere på design- og produktionsfasen samt få mulighed for at vende tilbage til den gamle skaberånd, identitet og værdier, som jeg i sin tid grundlagde min egen virksomheden på, skriver Bjarke ”Gubi” Olsen til Berlingske.

Mens den nye aftale vækker glæde hos Atbo, understreger man fra Gubis side, at det ikke er noget, der får økonomiske konsekvenser for selskabet.

– Konsekvensen heraf er, at fem produkter udgår af vores sortiment ud af en kollektion på over 1.000 unikke design. De fem produkter har inden for det seneste regnskabsår udgjort 0,4 procent af Gubis samlede omsætning og har derfor ingen økonomisk betydning, skriver Gubis finansdirektør Henriette Schütze i en skriftlig kommentar til avisen.

Læs, hvad den nye aftale betyder for Atbo i artiklen her:

Atbo: Gubi Olsen styrker vores fundament

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078