23948sdkhjf

Faglærte og ufaglærte rammes hårdest ved virksomheds-lukning

En ny undersøgelse udarbejdet af Arbejderbevægelses Erhvervsråd (AE), viser at faglærte og ufaglærte ansatte i industrien har størst risiko for ledighed, når deres virksomhed lukker.

Faglærte og ufaglærte rammes hårdest ved virksomhedslukning



Risikoen for ledighed afhænger af i hvilken branche man er ansat. En ny undersøgelse fra AE viser, at faglærte og ufaglærte i industrien har størst risiko for at komme ud i arbejdsløshed, når deres virksomhed lukker. Denne gruppe medarbejdere har sværest ved at finde nye udfordringer, når der sammenlignes med øvrige grupper og brancher.

Ses der på statistikken, fremgår det af 8,4 procent af de industriansatte er ledige året efter virksomheden lukker. Til sammenligning er tallet inden for handel 6,6 procent, mens de ansatte i energibranchen er helt nede på 1,6 procent.

- De industriansatte har sværest ved at finde nyt job, når virksomheden drejer nøglen om. Det gælder især medarbejderne inden for de industrier, der har oplevet et markant fald i beskæftigelsen på grund af den stigende internationalisering og indførelsen af ny teknologi, siger Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), til Berlingske Business.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063