23948sdkhjf

Vareeksporten steg i oktober

Eksporten af varer steg i oktober 2,3 %. Det kan dog ikke opveje et samlet fald på 0,6 % set over de seneste tre måneder.
Samtidig faldt importen med 2,5 % både i oktober og i de seneste tre måneder. Overskuddet på handelsbalancen var i oktober på 7,3 mia. kr. Det viser tallene eksklusive skibe og fly mv., når der korrigeres for normale sæsonudsving.

Specielt handlen med brændsels- og smørestoffer o.l. er faldet, idet importen faldt 22,8 % og eksporten 14,9 % over de sidste tre måneder. Faldet skyldes især mindre leverancer af råolie fra Storbritannien, mens faldet i eksporten især skyldes mindre salg af rå- og gasolie til Nederlandene og Sverige.

Mindre handel med EU-lande, mere med ikke-EU-lande
Samhandlen med de øvrige EU-lande er faldet i de seneste tre måneder – importen med 3,9 % og eksporten med 2,2 % i forhold til den foregående tremåneders periode.

Omvendt er det gået med samhandlen med ikke-EU-lande, hvor importen steg med 0,8 %, og eksporten steg med 2,6 % i samme periode. Importen fra USA steg med 18,8 %, mens der var en stor stigning i eksporten til Norge på 10,0 %. Dette skyldes især olieprodukter. Stigningen i eksporten til USA på 4,7 % skyldes især vindmøller. Eksporten til Kina gik samtidig tilbage med 5,4 %.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078