23948sdkhjf

17 brands sætter fælles fokus på materialerne

Igen i år kan gæsterne til 3 Days of Design i september opleve en designudstilling udover det sædvanlige. En installation skabt i samarbejde mellem 17 danske design- og møbelbrands samt brancheorganisationen Træ- og Møbelindustrien og kurateret af teamet bag magasinet Ark Journal.

På Material Matters kan du møde:

August Sandgren
Brandt Collective
Cane-Line
Eilersen
Form & Refine
Fritz Hansen
Juul
Magnus Olesen
Motarasu
Naver Collection
Nikolaj Bo
PP Møbler
Skovby
Søren Lund Møbler
Randers+Radius
Re Beds
Wo Interior

Udstillingen, der løber af stablen under navnet Material Matters, giver den besøgende en helt konkret, taktil oplevelse af de udstillede møbler og objekter; gæster kan sidde i stolene, løbe hånden hen over tekstilerne og inspicere håndværket bag hvert af de udstillede objekter i udstillingen, der udforsker spændfeltet mellem design og kunst i samspil med materiale og innovation.

– Det er en fornøjelse for 3. gang at facilitere en fælles udstilling – og en stor glæde at samarbejde med så stærke partnere: 17 visionære møbelbrands og Ark Journal. Målet har igen været at skabe rum, hvor gæsterne føler sig udfordrede, velkomne og inspirerede. Material Matters er ikke tænkt som en statisk installation, vi har skabt udstillingen for at interagere med vores besøgende og give dem mulighed for at opleve hvorfor, det virkeligt er sandt, at ”Material Matters”, forklarer Didde Rishøj, Træ- og Møbelindustrien.

Designudstillingen inviterer endvidere de besøgende til at dykke længere ned i fortællingerne om overflader, teksturer, egenskaber, holdbarhed, bæredygtighed og udtryk i et omfangsrigt materialebibliotek. Et bibliotek, hvor alle de udstillende virksomheder formidler elementer og viden om materialer og deres betydning for proces og innovation.

Som et ekstra æstetisk greb har Material Matters inviteret en række unge designere og kunstnere, som på forskellig vis arbejder med at nytænke måden materialer kan påvirke fremtidens designkoncepter.

De udstillende møbelvirksomheder er en blanding af kendte, etablerede brands og mindre eller nye virksomheder, som alle arbejder sammen om at skabe en fælles og ekstraordinær oplevelse.

Torsdag d. 3 vil der desuden være mulighed for at overvære to talks fra kl. 15-17. 

Når alle materialer er upcyclet og består af rester fra modehuse
Hør hvordan August Sandgren har ændret hele sin håndlavede produktion af luksusæsker til at bruge restmaterialer af læder og tekstiler fra modehuse og sammensætte sin kollektion efter materialerne. Ved adm. direktør Pia Kirkeskov Andersen

Hvorfor bæredygtigt design er vejen til en bæredygtig produktion
Udvikling af håndværk og bæredygtige produktionsmetoder i respekt for naturen er en grundværdi for PP Møbler. Hør hvordan virksomheden både genfinder gamle teknikker og udvikler nye ugiftige metoder til at farve træ. Ved Kasper Holst Pedersen, CEO

Levende værksted

Årets fællesudstilling byder også på konceptet ”Levende Værksted”, hvor gæster den 4. september kl. 15-18 kan komme helt tæt på håndværket bag en række produkter lige fra møbelklassikere til snedkerkøkkener.

August Sandgren
Se hvordan en bogbinder arbejder med at præge i læder og dermed skaber et personligt objekt. Få præget dit navn eller initialer i et af August Sandgrens produkter – tag eventuelt et eksisterende produkt med, eller få dine initialer præget i en gratis læderkortholder.

Nicolaj Bo
Oplev det levende håndværk, når dygtige snedkere fra Nicolaj Bo demonstrerer nogle af de traditionelle snedkerteknikker, der anvendes til at skabe deres køkkener.

Magnus Olesen
Se, hvordan den klassiske 8000 stol bliver samlet, og bliv introduceret til konceptet og tankerne bag designet. Der vil også være en gennemgang af udvalgte design og håndværksmæssige detaljer i bl.a. Ib Kofoed Larsens Model 107 og andre møbler i Magnus Olesens sortiment.

Form and Refine
Oplev håndværket helt tæt på, når designer og trædrejer Lars Werner samler en stol og giver dig et unikt indblik sit fag.

Brandt Collective
Brandt Collectives team demonstrerer, hvordan deres designkollektion af dørhåndtag, knager, greb og håndtag er produceret. De viser, hvordan man samler, behandler og vedligeholder produkterne, som er fremstillet af ædle og naturlige materialer.

PP Møbler
Kom og se, hvordan en håndhøvlet stoleryg tager form, når en af PP Møblers snedkere formgiver ryggen til den berømte PP502 Kontorstol ud af en nøje udvalgt stor træblok. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063