23948sdkhjf

Store maskiner rydder op i skovene

Det er det store maskineri, der er trukket frem for at rydde op i skovene efter stormfaldet i januar måned. I Kronborg Skovdistrikt på Sjælland blev oprydningen udliciteret straks efter stormen, men oprydningsarbejdet er ikke helt gennemført endnu.
I Kronborg Skovdistrikt på Sjælland blev omkring 20.000 kubikmeter træ væltet eller knækket. Oprydningsarbejdet blev udliciteret med det samme til Undløse Skovservice, der kom med det bedste tilbud.

- Selvom der bliver brugt moderne maskiner til oprydningen, så tager det stadig næsten et år at rydde op i så meget træ. Vi kan jo heller ikke sælge alt træet på en gang. Derfor prioriteres oprydningen sådan, at de træer, der er væltet og stadig har rod på, de skæres op sidst. De får nemlig stadig en smule vand gennem roden, så de ligger og har det ok, forklarer skovfoged i Kronborg Skovdistrikt Peter Søland til Frederiksborg Amts Avis.

De maskiner, der benyttes til oprydningen kan opskære og afgrene 150-200 kubikmeter træ på en dag. Dermed overtager maskinerne nogle af de farligste opgaver fra skovarbejderne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063