23948sdkhjf

Glemte kæmper ved at rådne op

De seks glemte kæmper, som genbrugskunstneren Thomas Dambo i 2016 skabte til Vestegnens Kulturuge, er ved at rådne op.

Det skriver Lokalavisen Taastrup.

Teddy Venlig i Høje-Taastrup, Lille Tilde i Vallensbæk, Thomas På Bjerget i Albertslund, Oscar Under Broen i Ishøj, Sovende Louis i Rødovre og Bakke Top Trine i Hvidovre har nået reparationsalderen. De seks kæmper, der har været en enorm succes og trukket både børn og voksne på troldejagt, er nu brudt ned i en sådan grad, at de ikke har langt igen.

– Jeg har lagt op til, at trækæmperne får en grundig renovering. Flere er rådne i selve træskelettet, og det vil være for farligt at lade trækæmperne blive stående. Jeg vil mene, at september måned er sidste frist for en beslutning om, hvad der skal ske, siger Thomas Dambo til avisen.

Hos Vestegnens Kulturuge har man ikke pengene til renoveringen, så skal midlerne findes, bliver det op til de enkelte kommuner. Oprindeligt var kæmperne ikke tænkt som en permanent konstruktion, så de er opført i ubehandlet genbrugstræ. Skal de overleve, er det ifølge Thomas Dambo nødvendigt at bygge skeletterne op med nyt og bedre træ, så de kan modstå vind og vejr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094