23948sdkhjf

RoboTool får EU-patent på stakslibning

RoboTool A/S i Vejen, der er specialiseret i automation med robotter, har netop opnået et europæisk patent på stakslibning med robot, fremgår det af en pressemeddelelse.
RoboTool A/S har i forvejen et dansk patent på løsningen, som blev installeret første gang i år 2002 hos HTH. Den løsning har siden kørt mere end 18.000 driftstimer.

RoboTool lavede den første stakslibning i 1999 og har siden videreudviklet løsningen til at håndtere et væld af produktionsvarianter. Til løsningen hører også en lakeringsrobot, som kører på samme data, som sliberobotten.

Kapaciteten er kolossal, 20-25 paller/time eller 200 paller på et skift. Løsningen leveres både som enkelt robotceller eller en hel produktions linie med tørretunneler og liniestyring. Anlægget indeholder fuldautomatisk on-line programmering af robotterne, som overflødiggør al manuel programmering.

RoboTool har siden 1998 leveret mange Turn-key slibeløsninger, som udgør ca. 70 % af omsætningen.

Dansk robotforenings automatiseringspris blev i øvrigt vundet af Leif Thomsen fra RoboTool i 1999 for en slibeløsning. I 2003 havde RoboTool også leveret robot og programmering til den vindende løsning. Vinderen det år var Orla Weile fra Budweg Caliper med projektet ”Automatisk renovering af brugte bremsekalibrer”. I år er RoboTool igen med i opløbet om prisen. Her er Ronnie Olsen fra MAN B&W Diesel indstillet til prisen for fremragende projektledelse af et projekt til slibning af stempler til skibsmotorer. Af øvrige leverandører til projektet er OPI og Trivision.

For yderligere information se vores hjemmeside http://www.robotool.com

Kilde: Pressemeddelelse fra Robotool A/S d. 27. juni 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078