23948sdkhjf

Pressemeddelelse fra Woodfloor

Sommeren er over os, og danskerne er for alvor rykket udendørs for at nyde de lange, lyse nætter og varme sommerdage. Det mærkes hos den danske leverandør af trægulve og terrasseplanker Woodfloor, der oplever en stigende interesse for stilfulde og slidstærke træterrasser.
Terrasser i træ skaber stemning og stil

Den danske sommer byder på et væld af udeaktiviteter, havearbejde og hygge med grill og gæster på træterrassen. Samvær, nærhed og naturoplevelser står i høj kurs i en hverdag, der ofte er præget af travlhed, og derfor prioriteres boligens uderum højt. Danske Woodfloor leverer trægulve og terrasseplanker til boligbyggeri i hele landet, og ifølge Woodfloor drømmer flere og flere familier om terrasser i træ.

Her kan farverige blomster stå kønt i krukker og flammende fakler skabe stemning, når mørket falder på. Til terrasseplanker bruger Woodfloor træsorterne ipé og cumaru, hvis dybe glød og organiske struktur fuldender udtrykket mellem boligen og den omkringliggende natur - det perfekte udgangspunkt for en karakterfuld og smuk terrasse.

Lang levetid med minimalt vedligehold
Det danske vejr stiller store krav til terrasseplanker, og for mange strander drømmen om en smuk træterrasse ved frygten for, at terrassen kræver omfattende og tidskrævende pleje. Men med det rigtige valg af træ og plejemiddel kræver træet kun et minimum af vedligehold for at holde sig smukt i både bagende sommersol og strid efterårsregn.

De to træsorter ipé og cumaru, som Woodfloor anbefaler til terrasseplanker, kommer begge fra Sydamerika. Disse sorter er især egnet til udendørs brug, fordi træet har et meget højt indhold af olie og er ekstremt tungt og hårdt. Træets naturlige modstandsdygtighed beskytter plankerne mod råd, svamp og insektangreb år efter år.

Faktisk er træsorten ipé så hård, at træet ikke kan brænde i en almindelig brændeovn. Derfor er træets slidstyrke ikke afhængig af vedligehold. Begge sorter vil uden behandling patinere til en sølvgrå farve, som det kendes fra teaktræ.

Woodfloor anbefaler dog, at træet behandles med eksempelvis Irsa Exotic Wood oil, der bevarer træets smukke farve og struktur samtidig med at træets levetid forlænges. Ipé-træet har en smuk mørkebrun, næsten sort farve, mens cumaru har en gul- eller violetbrun ensartet struktur, som med tiden vil opnå en dybere glød og farve. Vælg den træsort og pleje, der understreger boligens stil og skab på den måde smukke rammer om sommerens udeliv og hygge.


Terrasser i træ skaber skønne rammer om sommerlivet. Tips til træterrassen
· Rustikke krukker med farverige blomster skaber stemning og liv på terrassen uanset pladsforhold. Vælg planter og blomster efter hvornår de blomstrer, og få flot farvespil over hele sommeren. Suppler med dejlige, friske krydderurter, der fuldender sommerens madlavning.

· Der tilbringes mange, skønne timer på terrassen, og derfor skal terrassemøblerne vælges med omhu. Træmøbler understreger en træterrasses naturlige og organiske udtryk, mens romantiske stole i støbejern skaber sjæl og landidyl.

· På en stor træterrasse skabes de ultimative betingelser for udeliv, samvær og sommerens kokkerier med et udekøkken. Her kan hele familien være tæt på hinanden og hjælpes med madlavning midt i naturen, mens de mindste kan lege på terrassens bløde, varme træ.

· En stor markedsparasol skaber skøn sommerstemning og sørger for sval skygge på træterrassen. Parasollens råhvide sejldug går i smuk dialog med træets glød og sender tankerne på langfart til lystbådehavne med trædæk og små havnecafeer.

Kilde: Pressemeddelelse fra Woodfloor d. 23. juni 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375