23948sdkhjf

Brand i møbelbutik gav kraftig røg

Der udbrød brand hos My Home Møbler på Hjørringvej 161 i Frederikshavn ved 18.30-tiden onsdag aften. Røgudviklingen var så kraftig, at Nordjyllands Politi opfordrede personer i området om at gå inden døre og lukke døre og vinduer.

Røgen var meget tæt i området omkring Æblehaven og Rimmens Alle, og den drev også ind i et område fra Flade Engvej og Niels Juels Vej mod nord.

Sent onsdag aften ulmede det fortsat i tagkonstruktionen i bygningen, oplyste Nordjyllands Beredskab.

- Det brændte inde i bygningen, men brandfolkene havde lidt svært ved at komme ind på grund af nedstyrtningsfare, fortalte vagtchefen.

Ingen personer skulle være kommet til skade i forbindelse med branden.

Læs også: My Home erstatter Jysk i Holstebro

På grund af branden blev strømmen afbrudt til en transformaterstation i bygningen ved bygningen. Derfor var flere steder i området uden strøm onsdag aften.

Strømmen var b.la. lukket ved McDonald, Jem og Fix, Superdæk, Peugeot og Toyota, samt i nogle private hjem i området. Der var onsdag aften ikke nogen tidshorisont for, hvornår strømmen kom tilbage. Ved 23-tiden arbejde elforsyningen fortsat på at genetablere strømme hos de berørte.

Flere brandfolk kæmpede ihærdigt på, at branden ikke skulle sprede sig til naboerne i den ca. 2000 kvadratmeter store bygning, der primært huser møbelforretningen My Home Møbler.

- Vi kæmper for at begrænse skaderne. Vores hovedfokus er, at branden ikke breder sig til nabobutikkerne, lød det fra indsatsleder Jørgen W. Pedersen fra Nordjyllands Beredskab.

Læs også: My Home i Frederikhavn udvider markant

Han oplyser, at møbelforretningen er svært brand- og sodskadet, og naboerne i ejendommen har fået røg- og sodskader, men det lykkedes at begrænse selve branden til møbelforretningen.

Der ligger blandt andet en Loop Fitness, en velværebutik og et ventilationsfirma i bygningen.

Ifølge indsatslederen var det forbipasserende som opdagede, at der kom røg ud af vinduerne i møbelforretningen.

Branden i bygningen var så kraftig, at meldingen fra Nordjyllands Beredskab ved 20-tiden var, at indvendig slukning var for farligt, så branden slukkes kontrolleret udefra.

Læs også: Møbelkæde rykker ind på gamle Stark-grund

Knap halvdelen af møbelforretningen var så beskadiget, at den ikke kunne reddes.

Der blev sendt adskillige slukningskøretøjer til stedet for at bekæmpe branden. Der var indsat 22 mand fra stationerne i Frederikshavn, Sindal, Hjørring, Brønderslev og Sæby. Beredskabsstyrelsen Nordjylland er tilkaldt med 14 brandfolk, autosprøjte, tankvogn, slangegruppe, pionervogn, redningskran, højtrykskompressor og lysgiraf.

Branden er formentlig startet hos My Home. Det er endnu uvist, hvad der er årsag til branden. Det skal de brandtekniske undersøgelser de næste dage kaste lys over.

Onsdag aften var beredskabet i gang med at sikre værdier fra stedet samtidig med brandslukningen.

Natten til onsdag blev branden slukket helt, og kl. 04 kunne beredskabets indsatsleder returnere til brandstationen. Der er dog stadig brandvagt på stedet.

Opfordringen til at lukke vinduer og døre og holde sig inden døre, er ophævet, oplyser politiet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.287