23948sdkhjf

BoConcept opruster på millionmarked

Den 1. august trådte en handelsaftale mellem EU og Vietnam i kraft. Det danske møbelfirma BoConcept håber, at aftalen vil bane vejen for mere succes på det vietnamesiske marked, der er i stor vækst.

Vil du gerne vise overskud og klasse i Vietnam, køber du dine møbler hos den danske møbelkæde BoConcept, der har tre butikker i hovedstaden Hanoi og yderligere tre butikker i Vietnams største by, Ho Chi Min City, med 10 millioner indbyggere. Det fortæller Carsten Brink, der er chef for BoConcepts aktiviteter i Asien. 

- Vores møbler er ret dyre i Vietnam og købes fortrinsvis af expats og rige vietnamesere, der gerne vil have møbler fra Danmark, siger Carsten Brink.

Satser på 10 butikker
Han fortæller, at der allerede er godt gang i BoConcepts vækst i Vietnam. Men der er potentiale til endnu mere, hvilket vil blive hjulpet godt på vej, når handelsaftalen mellem Vietnam og EU træder i kraft den 1. august.

Handelsaftalen betyder, at tolden på BoConcepts dansk producerede møbler vil blive fjernet over en 4-årig periode.

- Handelsaftalen vil gøre business casen i Vietnam endnu bedre og kan betyde, at vi endnu hurtigere kan udvide vores aktiviteter i landet, siger Carsten Brink, der tilføjer, at BoConcept forventer at have 10 butikker i landet inden for en overskuelig fremtid.

Handelsaftale er guld værd
I Dansk Industri er der også glæde over, at handelsaftalen mellem Vietnam og EU efter mange års tilløb træder i kraft.

- Aftalen er den mest ambitiøse handelsaftale, EU hidtil har indgået med et udviklingsland. Med aftalen får danske virksomheder en markant forbedret adgang til det vietnamesiske marked, der er i stor vækst, siger Peter Thagesen, chef for global handel og investeringer i DI.

Blandt de mange elementer i aftalen er:

Læs også: Boconcept barberer 85 millioner af overskuddet

  • At tolden på 65 procent af alle varer EU sælger til Vietnam vil blive fjernet. Og at EU fjerner tolden på 71 procent af alle varer fra Vietnam.
  • At europæiske virksomheder får udvidet adgang til at levere tjenesteydelser til Vietnam.
  • At handelsaftalen åbner det ellers lukkede udbudsmarked i Vietnam for europæiske virksomheder.
  • At aftalen reducerer ikke told-mæssige barrier ved at forenkle toldprocedurer.
  • At aftalen forbedrer beskyttelsen af investeringer mellem Vietnam og EU.

Markant potentiale
Ifølge Peter Thagesen er bundlinjen, at handelsaftalen for alvor kan øge Danmarks 2,9 milliarder kroner store eksport til Vietnam.

- Potentialet er der til, at de danske virksomheder får endnu mere gang i salget på det vietnamesiske marked, der kommer til at vokse markant i de kommende år, siger han.

Hos BoConcept glæder man sig også til at få gavn af de forbedringer, som handelsaftalen vil bringe med sig.

- Forretningsmulighederne i Vietnam er simpelthen blevet bedre, siger BoConcepts Asien-chef Carsten Brink.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094