23948sdkhjf

Nyt etik-værktøj til danske virksomheder

Danske virksomheder får nu hjælp til at overholde etiske krav om miljø, arbejdstagerrettigheder og menneskerettigheder, når de arbejder på det internationale marked. Værktøjet har fået navnet CSR Kompasset, og det er lavet i et unikt samarbejde mellem Økonomi- og Erhvervsministeriet, Dansk Industri og Institut for Menneskerettigheder.
- I en globaliseret verden er værdier som anstændighed, medmenneskelighed og respekt for den enkelte borgers rettigheder en vigtig ballast. Her står dansk erhvervsliv stærkt med gode muligheder for at omsætte det til en konkurrencemæssig fordel, sagde økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen ved præsentationen af værktøjet ved en konference d. 15. juni i København.

Behovet for CSR Kompasset er voksende. Især for de mindre- og mellemstore virksomheder, der i stadig højere grad opererer globalt. Seks ud af ti virksomheder oplever således etiske krav om miljø, arbejdstagerrettigheder og menneskerettigheder fra deres kunder.

- Vi skal vise engagement og ansvarlighed, fordi vi som ledere af virksomheder forvalter store ressourcer og har indflydelse på mange menneskers liv. Markedet kræver, at virksomhederne kan dokumentere, at de lever op til arbejdstagerrettigheder og menneskerettigheder, og at deres egne leverandører lever op til de samme krav. Derfor er det naturligt at hjælpe virksomhederne med at leve op til den ledelsesmæssige udfordring, som ligger i at håndtere etiske krav, sagde adm. direktør Hans Skov Christensen, DI.

CSR Kompasset hjælper med håndtering af sociale, etiske og miljømæssige krav i en global leverandørkæde, og det kan hjælpe med dokumentation af, at virksomhederne lever op til kundernes CSR-krav.

- Det er vigtigt, at de nye krav til virksomhederne afmystificeres. Menneskerettigheder handler ikke om komplicerede juridiske paragraffer. Faktisk er det ganske enkelt. Det handler om sunde og sikre arbejdsforhold, fravær af diskrimination på arbejdspladsen samt respekt for medarbejdernes ret til at organisere sig. Herhjemme lever virksomhederne op til disse krav hver eneste dag – de tænker bare ikke på det på den måde, sagde direktør Morten Kjærum, Institut for Menneskerettigheder.

Pressemeddelelse: Erhvervs- og Økonomiministeriet, 15. juni 2005 – http://www.oem.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078