23948sdkhjf

Efter 71 år: Lukkedagen nærmer sig hos Sterup Savværk

Trods navnet har der de sidste mange år ikke været gang i savene hos Sterup Savværk i Vendsyssel. Derimod har de fire søskende Søren, Sonja, Svend og Sten, alle med efternavnet Sørensen, i en årrække drevet byggemarked og tømmerhandel fra adressen, men efter 33 år med fælles ejerskab er det snart slut.

Det skriver Oplandsavisen Brønderslev.

Trods ihærdige forsøg har det ikke været muligt at finde en køber til Sterup Savværk, der blev grundlagt i 1949 af de fire søskendes far, Reinholdt Sørensen. Det kan stadig nås, men dukker der ikke en op, forventer Sørensen-søskendeflokken at lukke virksomheden ved årets udgang.

Det kommer dog ikke til at ske uden en vis portion vemod, for Søren, Sonja, Svend og Sten er vokset op på savværket, der således rummer en hel del gode minder. Blandt andet fra perioden hvor savværket leverede læssevis af fiskekasser til især Hirtshals og Skagen - når skoledagen var slut, havde de fire til opgave at lave 15 styk.

– Sådan var det hver dag, så vi blev eksperter i fiskekasser, fortæller Sten, der også beretter om, hvor besværligt det var at laste de mange kasser.

 – Det var et stort arbejde. Engang var vi kommet til at læsse for mange kasser på lastbilen, så den ikke kunne komme under viadukten ved Hirtshals Havn. Men i stedet for at læsse om, besluttede vores far at lukke noget luft ud af hjulene. Det var lige netop nok til at bilen kunne komme igennem.

Steerup Savværk rummer udover tømmerhandel og trælast tre udlejningsejendomme på den knap 7.000 kvm. store matrikel, og er en sund forretning, der alle årene har kørt med sorte tal. Skulle nogen være interesserede i at erhverve sig en nordjysk trælast, er ejerne villige til at forhandle betingelserne.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109