23948sdkhjf

Nyt om navne: Vagtskifte i Bygma

Efter præcis 20 år som direktør for Bygma Aars har Steen Larsen valgt at udskifte direktørstolen med et velfortjent seniorliv ved udgangen af juli. Han afløses på posten af Rune Poulsen, der den 1. august overtager ansvaret for byggecentrets 45 medarbejdere.

Efter udstået læretid og efterfølgende ansættelse i trælastbranchen - først hos Lindholm Trælast og siden hos Rold Trælast - kom Steen Larsen, efter en kort afstikker til en anden branche, i år 2000 til Bygma Aars som direktør. På det tidspunkt havde han senest arbejdet som salgsdirektør, fået god ledelseserfaring og var parat til et mere ansvarsfuldt job. Børnene var vokset til, familien bakkede op og direktørjobbet var derfor den næste naturlige udfordring for Steen Larsen.

– Jeg kom til en forretning, der gjorde meget for de lokale, og det er vi fortsat med, fortæller Steen Larsen.

– Men vi ændrede fokus fra at være orienteret mod møbelbranchen til at satse på trælast; primært rettet mod det professionelle segment. Det var en god beslutning, for vi har fastholdt vores private og semi-professionelle kunder, ligesom mange nye professionelle håndværkskunder er kommet til. Det er en forretning i rigtig god udvikling, lyder det fra den afgående direktør.

Og direktørskiftet kommer da heller ikke nødvendigvis til at betyde ændringer på alle parametre, slår hans efterfølger fast.

– Det er en forretning der kører rigtig godt, og jeg vil gerne bevare det meste; herunder den gejst og det engagement der er i organisationen. Men der er også ting vi skal arbejde med. Jeg vil bl.a. have stort fokus på medarbejdernes trivsel og fortsatte udvikling, så vi leverer den samme ensartede kvalitet hele vejen rundt på matriklen, fortæller Rune Poulsen.

Målrettet efterfølger
Med en handelsuddannelse i bagagen bestemte Rune Poulsen sig tidligt for en fremtid i byggebranchen. Han kom i lære i en konkurrerende kæde og gjorde sine første trælasterfaringer i forskellige nordjyske forretninger. Rune Poulsen er typen der lægger 5-årige karrieplaner og går målrettet efter at indfri sine mål. Han havde et ønske om at komme til at arbejde for Bygma, og blev ansat i Bygma Viborg i 2011. Kort tid senere kom han til Bygma Aars, hvor han hurtigt fik ansvar for et miks af professionelle og private kunder kendetegnet af høj faglighed.

Rune gik sideløbende med salgschefjobbet i gang med en HD-uddannelse på Aalborg Universitet. Men da Bygma tilbød ham at gennemføre koncernens omfattende lederuddannelse, valgte han i stedet den specifikke uddannelse inden for branchen, som har været med til at ruste ham til at blive direktør. Det samme har samspillet med Bygma Aars’ afgående direktør Steen Larsen.

– Jeg har lært rigtig meget af Steen, og er samtidig blevet mødt med tillid og respekt. Jeg glæder mig til at være med til at præge Bygma Aars og Bygma mange år fremover; det er heldigvis en koncern, der konstant udvikler sig, lyder det fra Rune Poulsen.

Når Steen Larsen den 31. juli overdrager direktørkontoret til sin efterfølger, vil han komme til at savne samarbejdet med medarbejdere og direktørkollegaer i Bygma koncernen.

– Jeg vil blandt andet mangle adrenalin-kick’et ved en god ordre og ’high fives’ med medarbejderne, når vi når en milepæl, siger han.

– Men der er også en frihed ved at kunne være mere for familien, og gøre plads til andre ting. I første omgang fortsætter Steen Larsen dog med at arbejde et par dage om ugen med konsulentopgaver for Bygmas Region Nord. Så helt slipper han ikke den store danske byggematerialekoncern.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094