23948sdkhjf

Dansk Indisk Ingeniør Company har set dagens lys

Globaliseringen vil bringe mange danske fordele, og vil gøre dansk industri og service mere konkurrencedygtig. Et dansk indisk ’fifty/fifty’ joint venture er etableret. Dansk Indisk Ingeniør Company er en realitet, fremgår det af en pressemeddelelse.
Globaliseringen betyder for danske virksomheder, at det gælder om at være i den del af værdikæden, hvor der skabes stor værditilvækst. En værdiskabelse som giver mulighed for at betale en god løn til medarbejderne. Skal omkostningsstrukturer og arbejdsgange ændres kræver det en dansk indsats.

Det daglige ingeniør- og produktionsarbejde bliver med dagens teknologier understøttet af digitale tegnearbejder, som bearbejdes til konstruktions- og samletegninger. I samme proces udarbejdes arbejdstegninger, som tit hænger direkte sammen med den digitaliserede programmering af bearbejdningsmaskiner.

Er der tale om slutprodukter, så er der krav til brugervejledninger og samleanvisninger på flere sprog. Det kan gøres på papir eller på en animeret og dermed pædagogisk CD lige til at sætte i PC’ens CD drev.

Digitale modelleringer er tidskrævende og dermed et naturligt indiske arbejde.
Digitaliseringer af gamle tegninger eller flytte digital 2D tegninger til 3D er tidskrævende og kedeligt ingeniørarbejde.
Hvorfor bruge tid på noget deri Danmark koster 2-300 kr. i timen, når det kan gøre for 100 – 150 kr. i timen i Madras.
Det udførte arbejde leveres over nettet i de tidlige morgentimer, mens landet sover vor sin stille morgensøvn, og ligger klar, når dagen begynder og virksomhederne og maskinerne sættes i gang.

’Dansk Indisk’ ser en mulighed i at arbejde med det ’mere kedelige’ tegnearbejde, modelleringer og at digitalisere gammel dokumentation. Virksomheden anvender ganske normale software ’værktøjer’.
Det frigører virksomhedens egne ressourcer til andre og mere værdiskabende opgaver.

Det dansk indiske samarbejde kan med allerede kendte erfaringer fortælle, at man kan halvere tegne og / eller ingeniør omkostningerne, men gevinsten kommer ikke frem uden, at der investeres tid i opstart og et løbende vedligeholdelse af et samarbejde. Det adskiller sig næppe fra, hvad der er almindeligt her i Danmark. Når dette indledende arbejde er gennemført vil der kunne hentes yderligere besparelser.

Fordelen ved Indien i modsætning til f.eks. Kina er, at engelsk har været sprog nr. 2 i over 100 år, og er det eneste fælles sprog i Indien, som binder et utal af sprog og områder sammen. En historisk gave som inderne den dag i dag er glade for.

Dansk Indisk Ingeniør Company har salg, markedsføring med igangsætning af de tekniske opgaver fra København og Skive. Produktionen foregår fra eget kontor i Madras i Sydindien.

Hvilke virksomheder vil kunne få glæde af et samarbejde med det dansk indiske kompagni:
- Jern og maskinindustrien generelt
- Møbelindustrien
- Kommuner, regioner og tekniske forvaltninger
- Entreprenør og bygge virksomheder
- Ingeniør og rådgivende virksomheder

På hjemmesiden http://www.sonport.dk omtales aktiviteterne i Indien yderligere.

Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Indisk Ingeniør Company, 16. juni 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078