23948sdkhjf

Designvirksomhed skal indrette 500 studieboliger

Det bliver designvirksomheden Moebe, der skal stå for indretningen af første etape af de 500 nye studieboliger i Brøndbyøster, som Square Meter er i gang med at opføre.

Det oplyser designvirksomheden i en pressemeddelelse.

Moebe

Moebe er et skandinavisk design brand med base i København. Virksomheden er stiftet i 2014 af to arkitekter Martin de Neergaard Christensen og Nicholas
Oldroyd samt møbelsnedker Anders
Thams.

Alle Moebe-designs tegnes inhouse og produceres i Europa. Alle produkter er designet ud fra et princip om modularitet, hvilket betyder at alle komponenter let kan samles, repareres og genanvendes.

Moebe kom ud af regnskabsåret 2019 med en bruttofortjeneste på 3,9 mio. kr. og et overskud på knapt 280.000.

Moebe står for både indretning, design og produktion af møbler til boligerne. Den første dialog omkring projektet startede tilbage i december 2018, og efter flere prototyper er de første prøveværelser nu indrettet, mens de resterende værelser er under opbygning og de første forventes klar i løbet af sommeren 2020.

Første totalindretning

The Mark er Moebes første totalindretning, og opgaven sætter streg under, at virksomheden er mere end blot et designbrand. De er både tegnestue, indretningsarkitekter og producenter af møbler til boliger. Med produktion i Europa og et in-house team bestående af arkitekter, designere og en møbelsnedker er der ikke langt fra ide til handling.

– Vi gik til det her projekt med nysgerrighed og et åbent sind. Det stod hurtigt klart, at vores mål skulle være at udnytte de forholdsvis små boliger optimalt uden at det skete på bekostning af at skabe en atmosfære, hvor de studerende kan føle sig hjemme. Vi er sammen med Square Meter gået langt i forsøget på at forstå de unges reelle behov, bl.a. ved at indrette forskellige prøveværelser og lade de studerende teste dem i en periode, siger medstifter og møbelsnedker Anders Thams, der suppleres af medstifter og arkitekt Nicholas Oldroyd: 

– Vi tænker i helheder og ikke standardløsninger, og sammen med teamet fra Square Meter er vi hurtigt blevet konkrete og har med flere prototyper kunne ramme præcist det udtryk, som var ønsket.

The Mark

The Mark er et nyt studieboligkoncept, der sigter efter at tilbyde de studerende et fællesskab og ikke blot en bolig. 

Square Meter bygger 500 studieboliger i Brøndbyøster, som første store led i et større studiebolig-univers.

Som beboer på The Mark kan de studerende udfordre sig selv både kreativt og socialt – tanken er, at de studerende har alt, hvad de behøver
samlet under ét tag.

På The Mark etableres der værksteder, arrangeres workshops og events.

Moebe og Square Meter har haft et tæt samarbejde siden projektets begyndelse. Det har været essentielt for begge parter at skabe funktionelle boliger, hvor pladsoptimering har været omdrejningspunkt, hvilket blandt andet kan ses på det specialdesignede opbevaringsmodul, der ligeledes fungerer som skrivebord. Sengen er minimalistisk og fylder ikke mere end højst nødvendigt, ligesom pladsen under sengen er udnyttet til opbevaring i form af specialtegnede rulleskuffer.

De første værelser er klar til indflytning i løbet af sommeren 2020, mens de resterende bliver indflytningsklar i løbet af 2022.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094