23948sdkhjf

Dødsfald: Knud Svinding var en inkarneret træmand

Den tidligere formand og oldermand for Danske Træindustrier, Knud Svinding, er afgået ved døden den 22. juni i en alder af 85.

Det oplyser Danske Træindustrier i en skrivelse til laugets medlemmer.

Knud Svinding var gennem hele sit liv en inkarneret træmand. Han  gik direkte fra 7. klasse i Glud ved Horsens til en læreplads på kontoret på Hovedgaard Savværk. I 1962 skiftede han det østjyske ud med Fyn og Ferritslev Savværk, først som sælger, inden han steg i graderne til direktør. En post han bestred i 27 år.

Virksomheden var ifølge Fyens Stiftstidende den første i landet med limtræsproduktion, og ekspanderede under Knud Svindings tid med opkøb af savværker i Juelsminde og Tåsinge, inden en af Knud Svindings sønner i 2000 afløste ham på direktørposten.

I forbindelse med finanskrisen gik savværket konkurs, men Knud Svinding holdt til det sidste fast i livet som træmand, blandt andet med sit organisatoriske arbejde for træindustrien. Han trak sig fra formandsposten hos Danske Træindustrier, et laug under Træ- og Møbelindustrien, i foråret på grund af sygdom.

Knud Svinding efterlader sig hustruen Elin, en datter, tre sønner, svigerbørn og børnebørn. Bisættelsen finder sted d. 27. juni fra Rolfsted Kirke.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093