23948sdkhjf

UNIMERCO-koncernen etablerer selskab i Kina

Når globaliseringen får eksisterende kunder til at udflytte produktionen til lavtlønslande, må fremsynede underleverandører følge med. Derfor har den midtjyske industrikoncern UNIMERCO netop åbnet et repræsentationskontor i Kina for bedre at kunne servicere deres eksisterende kundeportefølje lokalt i Asien. Således fremgår det af en pressemeddelelse.
Men det nye selskab åbner også nye muligheder for virksomheden og passer særdeles godt ind i virksomhedens strategi om styret vækst og internationalisering. Selskabsetableringen er UNIMERCOs første skridt i betjeningen af det hastigt voksende asiatiske marked.

De fire ansatte kinesere i selskabet, som er placeret i den kinesiske millionby Wuxi, 130 kilometer fra Shanghai, skal i begyndelsen fungere som støtte i forbindelse med salg til og teknisk support af kunder i Kina. Allerede næste år udvides selskabets aktiviteter til også at omfatte produktion og vedligeholdelse.

“Åbningen i Kina er et vigtigt led i vores internationaliseringsstrategi”, udtaler administrerende direktør for UNIMERCO GROUP Kenneth Iversen. “Vi må følge vore kunder, og vi mærker dagligt udflytning af produktion til lavtlønslande”.

“Der er meget stor interesse blandt mange af vore kunder for vores mulighed for nu at kunne supportere dem i Kina”, supplerer Per Thy Sørensen, direktør for virksomhedsetablering. “Vi kan bidrage til at sikre produktionskvaliteten ved at levere og supportere kendte og velafprøvede løsninger. Desuden ekspanderer de højteknologiske industrier som bl.a. bilindustrien voldsomt i Kina og efterspørger i stigende grad avancerede værktøjsløsninger. Med selskabet i Wuxi er vi nu i en position, hvor vi kan styrke samarbejdet med vore kunder, selv om de helt eller delvist flytter deres produktion til Kina.”

UNIMERCO GROUP er en af verdens førende udbydere af kundetilpasssede specialværktøjer af diamant og hårdmetal og distribuerer desuden et bredt program af standardværktøjer. Kunderne findes i mange forskellige brancher, fx bil- og flyindustrien, maskinindustrien, træ- og møbelindustrien og levnedsmiddelindustrien. Virksomheden beskæftiger 600 medarbejdere og har hovedkvarter i Sunds ved Herning. Den internationale base er allerede bred med produktion og salg i Sverige, Storbritannien og USA og salgskontorer i Norge og Tyskland. Næste skridt i internationaliseringen er under planlægning. Det bliver et set-up for Centraleuropa med udgangspunkt fra Tjekkiet.

Kilde: Pressemeddelelse fra UNIMERCO, 16. juni 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078