23948sdkhjf

Pressemeddelelse fra Velux Danmark A/S

I en pressemeddelelse fra Velux Danmark A/S beretter virksomheden om hvordan man får et ordentligt arbejdslys på hjemmearbejdspladsen.
Dagslys på hjemmearbejdspladsen
Mindst hver femte danske lønmodtager arbejder hver dag eller som minimum en gang om ugen fra hjemmet. Men ligesom på arbejdspladsen er det vigtigt at sørge for korrekte og gode arbejdsbetingelser på hjemmearbejdspladsen. Især er det vigtigt at sørge for et ordentligt arbejdslys.

Tiden, hvor man mødte på kontoret hver dag klokken ni, er ved at være forbi. Flere og flere vælger nemlig at arbejde hjemmefra. Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at 21 procent af de danske lønmodtagere arbejder helt eller delvist hjemmefra - det svarer til 563.000 personer. Mange har imidlertid endnu ikke fået skabt ordentlige arbejdsbetingelser til hjemmearbejdspladsen. En af de vigtigste faktorer er at sørge for ordentligt arbejdslys.

Det bedste arbejdslys er helt almindeligt dagslys. Dagslys er ikke kun gavnligt for øjnene. Det har også en stor gavnlig virkning på humøret. Lyset er nemlig med til at styre en række funktioner i kroppen og har derfor stor betydning for, hvordan man føler sig tilpas, om man er kvik eller sløv osv. Det er derfor afgørende at sikre optimalt dagslys ved hjemmearbejdspladsen.

Dagslyset udnyttes bedst ved at placere hjemmearbejdspladsen tæt på et vindue. Det kan enten være et facadevindue eller endnu bedre – et ovenlysvindue. Ovenlysvinduer har nemlig den store fordel, at de giver et jævnt, behageligt arbejdslys, og dermed gode synsbetingelser både ved skærmen og på papirer.

For begge slags vinduer gælder, at det kan være nødvendigt at trække gardiner eller persienner for vinduerne på meget lyse dage for at kunne se teksten på skærmen. Til VELUX ovenlysvinduer findes eksempelvis de særlige Kombi-plisségardiner, som giver mulighed for både at dæmpe og blødgøre lyset eller helt at mørklægge rummet, hvis det bliver nødvendigt.


Det er vigtigt at have rigeligt med dagslys på hjemmearbejdspladsen. Det er optimalt at placere skrivebordet med computeren i nærheden af et ovenlysvindue, der sikrer et jævnt og behageligt lys. Sådan placerer du lyset korrekt
Når man arbejder med lyssætning på hjemmearbejdspladsen, er det først og fremmest vigtigt, at arbejdslyset falder korrekt – det gælder både dagslys og kunstigt lys. Computerskærmen skal placeres, så næsen er parallelt med vinduet – og helst lidt væk fra det. På den måde undgår man at få for meget lys og generende spejlinger i skærmen.

En simpel måde at teste lyset på er at placere noget blankt der, hvor du sidder og arbejder. Du kan for eksempel lægge et plastikchartek på tastaturet. Hvis du kan se refleksion fra loftslyset eller din bordlampe, falder lyset forkert.

Gode råd:
• Husk at indtænke dagslyset på hjemmearbejdspladsen
• Sørg for et jævnt, men ikke for kraftigt rumlys.
• Når du sidder ved skærmen, skal du helst have en rolig væg bag dig.
• Ryk skærmen, indtil der ikke er spejlbilleder i den.
• Brug persienner eller gardiner til at skærme af, hvis lyset er for skarpt

For mere information kontakt:
Lone Ellersgaard, Communications Manager
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Telefax: 45 16 45 55
E-mail: VELUX-DK@VELUX.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078