23948sdkhjf

Holmris B8 lukker fabrik i Bjerringbro: Op til 70 mister jobbet

Holmris B8 lukker fabrikken på Martin Bachs Vej i Bjerringbro.

Det bekræfter adm. direktør Henrik Holmris overfor Wood Supply.

– Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af, men vi er i gang med at tilpasse omkostningerne, til den forretning, vi har nu; derfor påtænker vi at lukke fabrikken på Martin Bachs Vej i Bjerringbro i løbet af tredje og fjerde kvartal i år, fortæller Henrik Holmris.

Det betyder, at mellem 65 og 70 medarbejdere står til at miste jobbet, mens en del af fabrikkens 125 ansatte vil blive tilbudt at flytte med til andre lokationer.

– Vi samler en del af produktionen på den gamle Holmris-fabrik i Bjerringbro, vores bordpladeproduktion ryger til Silkeborg, hvor vi har produktion af kundetilpassede løsninger, så der kommer nogle arbejdspladser med ned også, og det meste af logistikken rykker vi til distributionscentret i Hedensted, og der vil nogle af medarbejderne også blive tilbudt at rykke med, fortæller direktøren.

Han vurderer, at omkring halvdelen af produktionen fra B8-fabrikken beholdes internt, mens den anden halvdel fremover vil blive produceret hos dels en samarbejdspartner i det jyske, dels en østeuropæisk underleverandør  

Fra fusionskvaler til coronakvababbelse
Holmris fusionerede med Duba B8 tilbage i 2018, og i kølvandet på fusionen fulgte en hård periode med integrationen af de to selskaber.

– Men vi var faktisk kommet godt op at køre og har haft en rigtig fin periode efter fusionen, men så ramte coronaen og vendte op og ned på verden, fortæller Henrik Holmris.

Han vurderer, at omkring 40 pct. af virksomhedens forretning er forsvundet under de seneste måneders pandemi, og nedlæggelsen af Bjerringbro-fabrikken er således en tilpasning til den nye virkelighed. Men det er også udtryk for et begyndende strategisk skifte:

– Vi er ved at flytte os fra at være en meget produktionstung virksomhed til at blive mere salgsorientret; Et af vores største aktiver er vores salgsafdeling med alle de services, vi kan tilbyde udi genbrug, teknologi og design, og den del af forretningen kommer vi nu til at fokusere endnu mere på, fortæller møbeldirektøren.

Han understreger, at Holmris B8 stadig vil være en produktionsvirksomhed, men der vil i højere grad blive fokuseret på de kundetilpassede løsninger.

– Dem mærker vi en stigende efterspørgsel på, så vi vil fortsætte med at lave møbler selv, men det bliver ikke med de større serieproduktioner, som fabrikken på Martin Bachs Vej er sat op til, forklarer Henrik Holmris, der trods de trange tider stadig ser lys forude.

– Det er forfærdeligt lige nu, men det ser ud til, vi kommer godt igennem økonomisk, og vi har en god strategi for, hvordan vi skal tjene penge fremover, slår han fast.

Meldingen om fabrikslukningen kommer godt to måneder efter, virksomheden i coronakrisens begyndelse måtte give 60 af de dengang 375 medarbejdere en fyreseddel. Dengang ramte afskedigelserne primært funktionærstaben, og fordelte sig med en relativt stor del på salgsorganisationen, men også i marketing, it, logistik og økonomiafdelingen blev der skåret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141