23948sdkhjf

Vinduesproducent giver ti procent flere tilbud i år: Nu tør vi mande op

For mange virksomheder har coronakrisen været lig med nedgang i tilbudsgivningen, men sådan ser det ikke ud hos Outrup Vinduer & Døre. Her har man nemlig i årets første fire måneder oplevet en større efterspørgsel fra kunderne og således givet ti procent flere tilbud sammenlignet med samme periode sidste år. Det får nu vinduesproducenten til at mande op.

Hos Outrup Vinduer & Døre har hverdagen, ligesom hos så mange andre, set noget anderledes ud i den seneste periode, end den plejer. Medarbejdere har arbejdet hjemmefra, omklædningsrum og kantine har været lukket, afstandene mellem kolleger store, mens håndsprit og visir er blevet en fast del af hverdagen.

Til trods for de mange ændringer – ikke alene hos virksomheden selv, men også hos virksomhedens kunder – har det dog ikke betydet en nedgang i efterspørgslen og således i antallet af tilbud, som den nordjyske vinduesproducent har givet i løbet af de seneste måneder. Faktisk har Outrup i årets første fire måneder givet ti procent flere tilbud sammenlignet med samme periode sidste år.

– Vi er kommet godt igennem fase 1 til trods for, at vi har haft flere udfordringer, eksempelvis med at få varer hjem. Men takket være en fælles indsats, et flot gå-på-mod hos vores medarbejdere og nogle alternative løsninger ser det nu bedre ud, end vi nok havde turdet håbe på, fortæller Outrup Vinduer & Døres direktør, Henrik Nyby, og fortsætter:

– Vi har nemlig udfærdiget flere tilbud lige nu, end vi havde i samme periode sidste år. Det vidner formentlig om, at mange – private såvel som erhverv – nok har brugt perioden som anledning til at investere i boligen eller virksomheden ved eksempelvis at udskifte vinduer og døre. 

Behov for flere hænder
Normalvis ansætter Outrup hvert år i foråret flere medarbejdere til produktionen, da det er i sommersæsonen, vinduesproducenten har størstedelen af sit salg. I år har virksomheden dog i forbindelse med coronakrisen bremset op med ansættelserne for at se udviklingen an. Men den fortsat høje efterspørgsel betyder nu, at vinduesproducenten igen er på udkig efter arbejdskraft i lokalområdet. 

– Som følge af den store aktivitet, tør vi nu godt tage springet og ansætte nye medarbejdere. Det er selvfølgelig glædeligt ikke alene for os, men også for lokalområdet, da vi på den måde er med til at sikre danske arbejdspladser i en tid, hvor nogle sektorer er ramt af høj arbejdsløshed, forklarer Henrik Nyby og fortsætter:

– Men vi er også godt klar over, at sundhedskrisen langt fra er overstået endnu, og at situationen fortsat er uvis. Derfor følger vi udviklingen tæt i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer, da der stadig er smitterisiko i samfundet, og tager små skidt i retning af genåbning og en egentlig tilbagevenden til dagligdagen.

Selvom Outrup frem til nu har begrænset ansættelserne i produktionen, og der således har været mere travlt end normalt, har det dog ikke påvirket virksomhedens leveringssikkerhed. Den har ifølge vinduesproducenten ligget på godt 98 pct. de seneste måneder, hvilket er et højere niveau sammenlignet med sidste år.

– Vores nuværende høje leveringssikkerhed skal formentlig ses i lyset af vores sygefravær. I takt med vi har taget flere sundhedsmæssige forbehold for at undgå potentiel coronasmittespredning, så har det helt generelt reduceret antallet af sygefraværsdage og således skabt øget stabilitet i produktionen, slutter Henrik Nyby.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093