23948sdkhjf

Uro i byggevare-branchen

Danske Trælast, der blandt andet omfatter Silvan-kæden, har ved at reducere i antallet af koncernens leverandører, sat gang i en omstruktureringsproces i byggevarebranchen. Relationerne i branchen er sat på en styrkeprøve.

Uro i byggevarebranchen



Danske Trælast, der er Nordens største leverandør af byggematerialer, omfatter blandt andet Silvan-kæden. Koncernen begyndte for nylig at sortere kraftigt i antallet af leverandører, hvilket har medført uro i byggevarebranchen.

- Man er meget i tvivl om, hvor stærke de relationer, der hidtil har været, vil være i fremtiden. Danske Trælast har fravalgt nogle leverandører, og de leverandører prøver så at komme igennem ad andre kanaler. Det kan være gennem de andre etablerede kæder eller udenom - direkte til entreprenørerne, siger direktør Christian Lerche fra brancheforeningen ByggematerialeIndustrien til Berlingske Tidende.

Målet med reduktionen af leverandørerne til Danske Trælast er at skabe mere konkurrencedygtige produkter. Derfor lagde koncernen sidste år op til en voldsom reduktion af leverandørerne, idet antallet skulle skæres ned fra 1.350 leverandører til 500. Denne reduktion skal betyde en årlig besparelser på 100 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094