23948sdkhjf

SMV’erne bruger færre ressourcer på forskning

Forskning og udvikling har gennem den seneste tid været sat øverst på dagsordnen i landets virksomheder. En ny undersøgelse viser at SMVerne bruger færre og færre ressourcer på forskning og udvikling.
En ny opgørelse over dansk erhvervslivs forskningsaktiviteter, udarbejdet af Dansk Center for Forskningsanalyse, viser, at virksomheder med op til 249 ansatte i 2003 brugte 30 pct. færre midler på forskning og udvikling sammenlignet med 2002, fremgår det af ErhvervsBladet.

Ved at bruge færre midler på forskning og udvikling er denne type virksomheder således ved at undergrave deres konkurrenceevne, idet forskning og udvikling er to af de parametre, der skal gøre virksomhederne klar til at håndtere den globale konkurrence.

- Det er en meget kedelig tendens, som vi skal være meget opmærksomme på. Hvis udviklingen fortsætter, vil det have enorme konsekvenser for de mindre virksomheders muligheder at vokse og i det hele taget overleve, konstaterer direktør Peter Aarø Rasmussen, Center for Underleverandører ved Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063