23948sdkhjf

Danske virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft i Kina

Danske virksomheder vender i disse tider blikket mod Kina, men en af de udfordringer, der møder virksomhederne, er manglen på medarbejdere, der kan tænke selvstændigt.
Såvel danske som udenlandske virksomheder flytter produktion til Kina for at få en mere lønsom produktion. En af de udfordringer virksomhederne møder er at finde kvalificeret arbejdskraft, der kan udføre et selvstændigt stykke arbejde.

- Det er muligt at finde de rigtige, men det er som at lede efter en nål i en høstak. I Danmark er vi vant til frihed under ansvar. Vi er vokset op med det i skolen, hvor vi lærer at arbejde selvstændigt. På arbejdet er vi resultatorienterede, og alle bidrager til en løsning. Ikke i Kina. Her spørger en medarbejder, hvad han skal gøre og hvordan, og så gør han præcist det, han har fået besked på – og ikke mere, siger Jacob Johansen, Ideafactory China i Shanghai, til Dagbladet Børsen.

En af årsagerne skal findes i Kinas uddannelsessystem, der ikke ruster de unge kinesere til en karriere i det private erhvervsliv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14