23948sdkhjf

Vinder af TA's Design-konkurrence 2005

På Træ- og møbelindustriens Årsdag i København i går, blev vinderen af TA’s designkonkurrence kåret. Designkonkurrencen bygger bro mellem designere og producenter.

Vinder af TA's Designkonkurrence 2005



TA's Designklub bygger med sin designkonkurrence med en førstepræmie på 50.000 kr. bro mellem designere og producenter.

- Det har i mange år været funktion, form, farve og æstetik der har været de vigtigste kompetencer når talen er faldet på design i Danmark. Men globaliseringen stiller nye krav. Forståelsen, respekten og samspillet mellem design og produktionsteknologier, er således kompetencer som bliver stadig vigtigere for dansk design, siger Adm. direktør og formand for TA's Designklub Søren Iversen.

Også uddannelsesinstitutionerne skal med. Manglende forståelse for produktionsteknologier, er mangler som producenter peger på, når de skal sætte ord på hvad de ønsker sig af designere og arkitekter. Søren Iversen fortsætter:

- Det er derfor helt afgørende, at uddannelsen af designere og arkitekter, fremover ligger stadig mere vægt på forståelsen for samspillet mellem design og produktionsteknologi.

For at sætte ekstra spot på nødvendigheden af samspillet mellem design og produktionsteknologier, har Træets Arbejdsgiverforenings Designklub udskrevet en åben konkurrence under temaet "Plademøbel til tiden - plademøbel til det du værdsætter - det du gerne vil bevare".

I går blev vinderen af konkurrencen udtaget i forbindelse med ved Træ- og møbelindustriens Årsdag.

Vinderen blev: Inside Out af Volfdesign

Om vinderen sagde juryen bl.a. "Designet er enkelt og stramt og nærmest underspillet ved første kig. Ved et nærmere kig bliver man overrasket over indhold og indretning. Med et flot design, hvor smiget og greb står meget stærkt, både udstiller og gemmer det nærmest skulpturelle design på én og samme gang. Udnyttelsen af møbelpladen, er i sin udformning og udtryk brugt poetisk".

Du kan læse mere om møblet og designeren Carlo Volf hos Træets Arbejdsgiverforening

Kilde: Træets Arbejdsgiverforening, http://www.ta.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078