23948sdkhjf

Takt har lavet årets feel good-møbel

Tirsdag eftermiddag blev årets vindere af Danish Design Award kåret, og det blev designvirksomheden Takt der med deres Soft Lounge Chair snuppede førstepladsen i kategorien Feel Good – Furniture.

Takt, der blev grundlagt i 2019, har en ambition om at sælge bæredygtige danske designmøbler til overkommelige priser, og med Soft Lounge Chair, designet af Thomas Bentzen, har virksomheden forsøgt at højne loungestolen som hverdagsobjekt. Kernen i designet er en tynd finérplade, der foldes ud over rammen som et stykke stof.

Om stolen sagde juryen:

– Denne stol rammer alle de vigtige designpunkter. Det er et færdigpakket, bæredygtighedscertificeret produkt, som forbrugeren let kan samle og skille ad, og delene kan udskiftes. Kurverne er flot udført, særligt i betragtning af, at materialet er træ. Det tilgængelige prisleje og saml-selv modellen gør stolen til et slags avanceret, bæredygtigt IKEA-møbel, forstået på den måde, at her er stort potentiale til at skabe reel økonomisk impact. Stolen er et glimrende eksempel på fremtidens møbelindustri og møbeldesign.

Prisfest i skyggen af corona
Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet. Prisens 15 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.

Grundet corona blev prisfesten ikke som vanligt afholdt i Industriens Hus, men i stedet sendt live via Facebook fra Fredericia Furnitures showroom i København.

– Corona har ændret meget - også formatet for dette års Danish Design Award. Men én ting er sikkert: Design har aldrig været vigtigere. Vi ved, vi får behov for de kreative løsninger, når vi skal genstarte Danmark og verden - derfor har det i år været et helt særligt privilegium at være med til at fejre den forskel, design kan gøre, udtaler Christian Bason, adm. direktør, Dansk Design Center, der sammen med brancheorganisationen Design denmark står bag Danish Design Award.

Blandt årets andre vindere er blandt andet et ergonomisk toilet, en elektrisk færge og VR-rejse til rummet.

Årets vindere

BETTER LEARNINGLego Education Spike Prime

BETTER WORKHegenberger Speculum

FEEL GOOD, FURNITURESoft Lounge Chair

FEEL GOOD, PRODUCT -  MK1 - E

GAME CHANGERE-Ferry

HEALTHY LIFEEmpelvic

LIVEABLE CITIESP-Hus og Fitness Roof Lüders

MESSAGE UNDERSTOOD360 VR Safari

OUTSTANDING SERVICEDifferentiated Mediation Services

SAVE RESOURCESSolarSack

ICON AWARD – Novo Nordisk Insulin Pens

EMPLOYMENT GROWTH – Too Good To Go

YOUNG TALENTJulia Sand og Ditte Marie Fog

VISIONARY CONCEPTSPoosition

PEOPLE’S CHOICE - 360 VR Safari

 

Se alle årets finalistløsninger på Danish Design Awars hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083