23948sdkhjf

Limtræsfabrik hædret med kongelig eksportpris

Træindustrien i Danmark har været præget af hård konkurrence og udflytning til andre lande. VTI Vinderup Træindustri trodsede de hårde odds og udfordrede i stedet globaliseringen.
Virksomheden er vokset til en af de største på verdensmarkedet, og modtog derfor i går Kong Frederik den Niendes Hæderspris, som blev overrakt af Prins Henrik på Fredensborg Slot.

VTI Vinderup Træindustri har trodset alle odds. De har bevist, at det kan lade sig gøre at producere limtræ i Danmark og tilmed være konkurrencedygtig. Virksomheden er i dag en af verdens største producenter af limtræ til møbelindustrien. På trods af udflytning af arbejdspladser i branchen og faldende priser på limtræ, har VTI formået at bevare produktionen på dansk jord og tilmed øge omsætning og eksportandel betydeligt.

VTI indtog eksportmarkedet for 13 år siden, og i dag er eksporten på mere end 50 procent af virksomhedens omsætning.

- For os er globaliseringen ikke en trussel. Den er tværtimod en mulighed og en udfordring. De har jo også brug for limtræ til møbler i f.eks. Asien, og det koster kun halvt så meget at få en container med limtræ til Asien som til Finland. Vores succes skyldes, at vi har været vedholdende og konstant haft fokus på optimering af vores kernekompetence, som er produktion af limtræ, forklarer adm. dir. Bjarne Andersen, der overtog ledelsen i 2001.

Jobbene bliver i Danmark
- Jeg kan ikke få øje på fordelene ved, at VTI skulle lægge produktionen og dermed arbejdspladserne uden for Danmark. Tværtimod ser jeg mange fordele ved at blive i Danmark, hvor vi har nogle af de bedst kvalificerede, selvstændige og dygtige medarbejdere i verden, siger Bjarne Andersen.

Virksomheden beskæftiger 120 ansatte.

Ny og moderne fabrik
Virksomhedens grundlægger Flemming Nielsen startede efter endt læretid i 1976 egen tømrervirksomhed. Efter nogle år som traditionel tømrermester begyndte han i 1981 med produktion af limtræsplader.

Siden er der sket mange udvidelser af virksomheden. I 2000 afsluttedes byggeriet af en ny og topmoderne fabriksbygning på 22.500 kvadratmeter, hvor automatisering og teknologi er i højsædet. En nødvendighed for at klare sig i konkurrencen, hvor prisen pr. kvadratmeter limtræsplade er faldet betydeligt de seneste år.

Et skulderklap
Kristelig Arbejdsgiverforening (KA), som VTI er medlem af, har gennem Håndværksrådet indstillet virksomheden til hædersprisen.

- VTI har bevist, at globalisering ikke kun er udflytning af produktion til andre lande, men også åbning af nye markeder, siger direktør i KA Karsten Høgild med henvisning til, at VTI har formået at eksportere til Østeuropa med et produkt, som traditionelt bliver produceret i Østeuropa.

- VTI har gjort det rigtig godt, og jeg er glad for det skulderklap, det er til medarbejderne, ledelsen og ikke mindst indehaver Flemming Nielsen. Han fortjener det, fordi han begyndte helt fra bunden. Han har ikke været bange for at optimere og investere for at bevare arbejdspladserne i Danmark, siger Karsten Høgild.

Kilde: VTI Vinderup Træindustri, http://www.vti.dk - 8. juni 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094