23948sdkhjf

Skovrydning truer Borneo

Skovrydningen på Borneo er i fuld gang. Hvis den fortsætter i dette tempo, vil hovedparten af øens lavlandsregnskov være udryddet inden for de næste 10 år.
Lavlandsregnskoven på Borneo er truet af komplet udrydning, hvis tempoet på den nuværende skovning fortsætter. Således fremgår det af den seneste rapport fra WWF Verdensnaturfonden.

I dag er kun halvdelen af Borneos skove tilbage, hvilket er et fald fra omkring 75 procent midt i 1980'erne. Reduktionen af skovarealet skal findes i flere faktorer; nemlig skovbrande, omlægning af skov til plantager med oliepalmer samt overdreven og ofte ulovlig tømmerhugst.

- Med den nuværende fart ryddes der 1,3 million hektar om året, svarende til over en fjerdedel af Danmarks areal. Hvis rovhugsten fortsætter, vil kun tørve- og bjergskove overleve i de kommende år, fastslår skovmedarbejder Jacob Andersen fra WWF Danmark ifølge Jyllands-Posten.

De voldsomme skovhugst får alvorlige konsekvenser for øens dyreliv, hvor flere forskellige dyrearter trues på livet, når skovens areal svinder ind.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078