23948sdkhjf

Fagforbund står sammen på tværs af grænser

I går stod danske og polske fagforbund sammen i en stor demonstration mod løndumping. Demonstrationen fandt sted i Byskov på Falster, hvor et hold polske arbejdere gå til en markant lavere timeløn end den danske.
Det danske fagforbund TIB, der organiserer folk inden for træ, byggeri og industri, har været primusmotor i den demonstration, der fandt sted på Falster i går. Demonstrationen var etableret for at vise modstand mod løndumping og undergravning af danske løn- og arbejdsforhold.

Firmaet Nova-Bau har et hold polske arbejdere til at varetage renovationen af en gård i Bysted på Falster. Disse arbejdere får en timeløn på 40-45 kr., hvilket er et godt stykke under den danske gennemsnitsløn.

- Firmaet og medarbejderne er velkomne i Danmark, men vi kan ikke acceptere, at de undergraver danske løn- og arbejdsforhold. Derfor har vi, i overensstemmelse med udstationeringsdirektivet og i overensstemmelse med praksis på det danske arbejdsmarked, stillet krav om, at Nova Bau tegner en overenskomst. Det ønsker virksomheden ikke. Derfor har vi en faglig konflikt i Byskov, sagde TIBs bygningsgruppeformand, Peter Hougaard Nielsen forud for demonstrationen i går, fremgår det af TIB’s hjemmeside.

De to polske fagforbund Solidaritet og Budowlani deltog også i konflikten i Bysted på Falster.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078