23948sdkhjf

Thor mod terror: Bænk kan holde løbske lastbiler stangen

I omkring 15 år har Thors Design solgt sin Gamma Plint, som man kan finde placeret i uderum landet over. Nu er bænken blevet opgraderet med stålben, der kan støbes i jorden, og dermed er bænken ikke bare en bænk men kan også benyttes som permanent byrumssikring.

Byrrumssikring

I kølvandet på en række terrorangreb i 2016 og 2017, der blev udført ved hjælp af lastbiler, har stadigt flere byer søgt at sikre de bløde trafikanter mod angreb. 

Byrrumssikringen anlægges typisk i form af de velkendte pullerter, der kan køres op og ned, eller store betonklodser. 

Et eksempel på æstetisk og endda prisbelønnet terrorsikring er de store granitkugler, der står placeret ved Christiansborg. 

– Før har den bare stået løst oven på jorden, men vi valgte at prøve at sikre den mere, og derfor har vi fået lavet beregninger på, hvor kraftigt det her stål skulle være, fortæller Carsten Thor, stifter og indehaver af Thors Design.

Med hjælp fra Teknologisk Institut har man således fundet frem til, at to stålrør af 60 mm er nok til at sikre, at bænken kan modstå et tryk på 25 ton. Det betyder, at bænken fremover kan erstatte sikringsløsninger som pullerter og betonklodser, der de seneste år er skudt op i bybilledet.

– Bænken i sig selv opfylder samme sikkerhedsformål som betonklodserne, men hvis man vil have en permanent og pænere løsning, som man så også kan bruge til at sidde på, så kan man jo bruge de her bænke i stedet, fortæller Carsten Thor.

Går offensivt til krisetid
Thors Design har tidligere solgt Gamma-bænke til blandt andet lufthavne, og Carsten Thor vil da heller ikke kategorisere opgraderingen som noget, der skal bringe virksomheden ind på hidtil ubetrådte territorier.

– Vi har ikke noget mål om, at det skal fylde en hel masse hos os, slår han fast, men understreger, at bænken alligevel kan være med til at åbne nogle døre.

– Vi har da et håb om, at vi vil blive taget med i betragtningen, hvis arkitekter sidder med et behov for sådan en sikringsbænk, og at vi så kan komme ind i nogle projekter ad den vej, lyder det.

Thors Design henter i forvejen en 50-60 pct. af sin omsætning på kontraktmarkedet, men i coronaens kølvand har man oplevet et behov for at brede kundebasen ud.

– Tidligere har restaurationsbranchen fyldt rigtig meget hos os, men det er ikke nødvendigvis det, vi tør satse på lige i øjeblikket, fortæller Carsten Thor.

I stedet har virksomheden i højere grad rettet blikket mod det offentlige, hvor fremrykkede investeringer og en ophævelse af anlægsloftet har malet horisonten lysere.

– Vi prøver på at se muligheder i stedet for begrænsninger, og for eksempel prøver vi for tiden at målrette vores markedsføring mod det offentlige. Jeg kunne godt have sendt folk hjem, men så er vi jo helt sikre på, der ikke sker noget, så vi vil hellere prøve at finde nye veje, lyder det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094