23948sdkhjf

Møllebygger har vind i sejlene

Møllebygger Petersen ApS så dagens lys i slutningen af 2018, da alle mølleaktiviteter i det 193-årige selskab Karl D. Petersen ApS i Avnbøl ved Sønderborg skilt ud i et selvstændigt selskab. 

Virksomhedens første årsregnskab, der omfatter en periode på 15 måneder, viser en bruttofortjeneste på 1.6 million kroner, med et resultat efter skat på knap 700.000 kr. 

– Møllefirmaet er i rivende udvikling. Vi har eksempelvis etableret samarbejder med arkitekter over hele landet, siger tømrer- og snedkermester Morten Anker Petersen, der er 6. generation i familievirksomheden.

Møller over hele landet

Blandt de opgaver Møllebygger Petersen har løst, er renoveringen af vingerne på Dybbøl Mølle, Dyrehave Mølle ved Nyborg med RealDania som bygherre, Slots Vandmøllen i Aabenraa og en gennemgribende renovering af Bygholm Mølle i Vesløs i Thy med Aage V. Jensens Naturfond som bygherre. 

– Vi ser det som vores mission at være med til at sikre den kulturarv, som møllerne udgør. Netop derfor er vi også med i det arbejde, der gerne skal resultere i oprettelsen af en egentlig møllebygger-uddannelse. Det er der behov for i Danmark, tilføjer han.

Baseret på de eksisterende ordrer og de mange tilbud firmaet i øjeblikket regner på forventer Morten Anker Petersen, at 2020 også vil blive et positivt år for både Møllebygger Petersen og Karl D. Petersen. Men det bliver i stil med rekordåret 2019 er det endnu for tidligt at spå om. 

Møllefirmaet beskæftiger to-tre medarbejdere, mens Karl D. Petersen har cirka 20 medarbejdere, hvor den daglige ledelse varetages af Kenneth Steger Sølund og Hans Christensen. Morten Anker Petersen har det overordnede ansvar og har specialiseret sig i restaureringsopgaver og gennemførelsen af alle typer mølleprojekter.

Møllebygger Petersen ApS
mio. kr. 2019
Bruttofortjeneste 1,6
Resultat af primær drift 0,8
Resultat før skat 0,8
Årets resultat 0,6
Aktiver i alt 1,3
Egenkapital i alt 0,7
Gns. antal ansatte 1
Regnskabsåret dækker perioden 8.10.2018 - 31.12.2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078